Jó Biznisz a Gyógyszeripar

Megosztás, most...

Jó Biznisz a GyógyszeriparJó Biznisz a Gyógyszeripar.
Jó Biznisz a Gyógyszeripar, ja ezt lehet hogy teljesen feleslegesen írtam le. Mert azért ha jól belegondolsz a környezetedbe, akkor láthatód és tapasztalhatód a gyógyszeripai termékek fogyasztásának mennyiségét. Az, hogy ilyen bizonytalan és feszült világban élünk ez még fokozza a tüneteket, melyeket kezelni kell valamivel.
Lassan már ott tartunk, hogy több gyógyszeripari terméket “zabálunk”, mint minőségi élelmiszereket! Tehát ezért is jó biznisz a gyógyszeripar. Ez amiről itt most szó lesz az a XLV-SPDR S&P USA Egészségügyi szektor ETF alapjának napi alakulása. Jól láthatód, hogy a piaci nyomás azért itt is érezhető, de közel sem olyan lehangoló mint az olaj cégek esetében például.
Kemény ellenállások alatt kereskednek az ETF alappal, amennyiben 68 dollár fölé tud kerülni az árfolyam, akkor a következő szint a 70 dolláros ellenállás lehet. De ha ezen szintek valamelyikén megakad az emelkedés akkor itt is lehet számítani csökkenésre. Azonban azt le kell szögeznem, hogy ha stabilizálódik a helyzet, akkor itt kellemes emelkedések alakulhatnak ki.
Akár, ha csak a rést vesszük figyelembe. Az XLV ETF alapban 58 gyógyászattal kapcsolatos céget találsz ebből is a gyógyszeripari cégek 40%.ban, míg a biotechnológiai vállalatok 24%-ban vannak jelen. Továbbá a Top 5 cég közel 34%.ban súlyozza az ETF alap teljesítményét. A top 5 cég a következő: Johnson & Johnson, Pfizer, Merck, Gilead és az Allergam. Tehát összességében jó biznisz a gyógyszeripar. 

XLV.US 2016.01.27. napi


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply