Tovább az eszköztárra

Japán Válságkezelési Helyzetképe

ETFmustang
Megosztás, most...

Japán Válságkezelési Helyzetképe, némileg képlékeny még.
Ezt jól mutatja a havi EWJ-iShares MSCI Japán ETF alap árfolyamának alkulása. Így a japán kormány egy 500 milliárd dolláros, a japán GDP körülbelül 10%-át kitevő fiskális élénkítőcsomagon dolgozik.
A csomagnak, amit akár már pénteken elfogadhatnak, három fontos eleme lenne: kormányzati kiadásnövelés, hitelgarancia program a vállalatoknak és egy egyszeri alapjövedelem a lakosságnak.
Főleg ez utóbbiról folynak viták, hogy mindenki jogosult legyen-e rá, vagy valamilyen feltételhez, például jövedelemhez kössék azt.
Tokió kormányzója arra kérte a lakosságot, hogy mivel ismét növekedett a koronavírussal újonnan megbetegedettek száma, a hétvégén lehetőleg maradjanak otthon, ne menjenek rendezvényekre, kerüljék az éttermeket és továbbra is lehetőség szerint minél többen dolgozzanak otthonról.forrás-erste
A havi EWJ japán ETF alap igen csúnyán néz ki. De az, hogy havi szinten ennyire leszúrt, némi bizakodásra adhat okot. Ami annyit jelent, hogy vételek indulhatnak el az elkövetkező napokban hetekben.
De azt érdemes figyelembe tartani, hogy a gyertya kanóca (szára) résként szerepelhet anno.


Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Hozzászólás

Next Post

Kína Óvatosságból Lezárja Határait

Megosztás, most... Kína Óvatosságból Lezárja Határait, fő a látszat.Kína bejelentette, hogy a visszafertőzés megelőzése érdekében lezárja határait a külföldiek előtt és csak rendkívül indokolt esetben, például diplomáciai okkal léphetnek be külföldiek az ország területére. Kínában […]
Translation »