Iparkodnak az Iparosok

ETFmustang
Megosztás, most...

Iparkodnak az IparosokIparkodnak az Iparosok amit a heti XLI-SPDR S&P USA Ipari szektor ETF alap grafikonja is remekül mutat számodra. Jelenleg a pénteki kereskedés egy erősebb ellenállásba trafált bele, ami némileg megakasztotta az emelkedést.
Technikai oldalról van még benne vételi jelzés. Csupán arra kell figyelni és az benne is lehet, hogy a ferde piros ellenállásból való kitörés visszatesztelésre kerülhet, ami cirka 54 dolláros támasznál van. De ha megmarad a vételi oldal ereje, és áttöri ezt az ellenállást, akkora  régi csúcsok közébe fog érni az árfolyam és ott dőlhet el a további emelkedés.
De ha kifulladnak az emelkedés, és nem éri el a következő ellenállást az árfolyam, akkor korrekcióra lehet némiképp felkészülnöd.
Azt még le kell szögezni, hogy némi túlsúllyal szerepel a világ egyik legmeghatározóbb ipari cégének a General Electric jelenléte, GE 11,5%-ban van jelen az ipari szektor ETF alapban. Tehát egy régi íratlan törvény, ha csak a GE mozgását illetve reakcióját és megítélését figyeled, akkor sejteni lehet az ipari szektor irányát és dinamikáját.
A grafikonra rá is helyeztem, így még jobban lehet látni a helyzetképet. Ami azt mutatja, hogy a a General Electric mozgása igen hasonló, csupán némileg túltejesíti a szektort, igaz a GE is, ellenállásba ért bele.  Miért is? -Például azért, mert az XLI ETF alapban összesen 54 céget találsz és ezen cégek %-os súlyozott átlagát mutatja, amiből a GE 11,5%-ot jelent.
A GE mellett a Top 5 cég között van még a 3M, Honeywell, Boeing és a United Technologies.
Tehát összességében, a jelenlegi ellenállás döntő lehet a további emelkedés tekintetében, mert azért valljuk be némileg kezd a piac túlvett állapotba kerülni, ami némi visszarendeződést hozhat. 

xli-usa ipar 2016.03.20. heti


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Technológiai Csúcsközelség

Megosztás, most...Technológiai Csúcsközelség közelébe ért a XLK-SPDR S&P USA Technológiai Szektor részvényeit összefogó ETF alap árfolyama. Na ja a mai kór technológiái, de annyira nem is új! A régebbi dolgok kezdik egyre jobban felvenni az […]

Translation »