India Jobban Teljesít

Megosztás, most...

India Jobban TeljesítIndia Jobban Teljesít.
India Jobban Teljesít a EEM-iShares MSCI Fejlőd Piaci ETF alapban szereplő Top 5 ország közül. Az, hogy India jobban teljesít, betudható a nagyobb hazai, belső fogyasztásnak is. Mely így kevésbé függ a beszakadt ázsiai régiótól.
Na szépen szabadesést láthatsz a fejlődő piaci ETF alapban, ez azért is lehetett ilyen intenzív, mert némileg 25%-ban kínai vállalatok részvényeivel túlsúlyos a 848 céget tartalmazó Emerging Markets ETF alap. A többi ország jelenléte némileg elmarad Kínától, mely így néz ki: Dél-Korea 16%, Taiwan 12%, India 9% és Dél-Afrika 6%-ban van jelen. Jól láthatód, hogy az India 9%-os jelenléte, csupán némileg csillapíthatta a csökkenés mértékét, ellenben Kínával.
Apropó a Top 5 vállalat a következő: Samsung, Taiwan Semiconductor, Tencent, China Mobile és a China Construction Bank. Ez rendben is van, tehát az hogy India jobban teljesít, itt igazán csupán csillapító jelenség. De ha körülnézel a piacon és némileg csökken ez az eladási nyomás, akkor például az EPI India ETF alap érdekes lehet. Itt ez a táblázat a legutolsó hónap teljesítménye alapján van rendezve, és remekül látható, hogy dominánsan indiai ETF alapok vannak elől.

india
Amúgy az EEM ETF alap heti grafikonja is azt mutatja számunkra, hogy némi csökkenés után csillapodhat a csökkenés. Érdekes lehet a ferde és a vízszintes vonalak, támaszok szerepe. Amennyiben ezen szintek meg tudják tartani az árfolyamot, akkor kialakulhat a pozitív jellegű korrekció, figyelve a feljebb otthagyott piros színnel jelölt rést is.
Ja igen a rések, jól láthatód, hogy itt is töltődtek a rések, jelenleg is egy alsó résben állt meg az árfolyam egyenlőre.
Igen, azt még fontos itt leírnom, hogy a biztosítási befektetési jegyekhez kötött eszközalapokat is intenzíven érintette, ez a nagy csökkenés. Amennyiben tavaly az utolsó hónapokban le merted zárni a részvényekkel túlsúlyos eszközalapjaidat, akkor igazán hátra is dőlhettél. Most már lassan azt kell figyelni, hogy mennyire és hogyan alakulnak az elkövetkező hetek. Mert ez remek beszállási lehetőség lehet a folyamatos, rendszeres díjfizetésű szerződéseid eszközalapjaiba. 

EEM.US 2016.01.14. Heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply