Huawei Szankciók Hullámai

Megosztás, most...

Huawei Szankciók Hullámai, viszik mélybe a tőzsdéket. De leginkább a félvezető szektor bicsaklik, de nagyon.
Másfél hónap alatt közel -15%-os csökkenés.
Ezt jól mutatja a SOXX-iShares PHLX Félvezető ETF alap havi grafikonja is. Lehet, hogy át kell gondolni kicsit ezt a Huawei elleni izmozást, mert az amcsi félvezető gyárak is megérzik, de keményen a szankciók hullámait.
Na de a story folytatása: egyre több amerikai félvezető cég jelenti be, hogy leállította szállítmányait a Huawei felé, sőt a mai napon az optikai eszközöket gyártó Lumentum Holdings új negyedéves várakozást is közölt az eset miatt. Ebben korábbi 405-425 millió dolláros árbevétel-várakozását 375-390 millió dollárra vágta vissza a mostani negyedévre, míg üzemi marzs várakozását 18-20%-ról 15,5-17%-ra. A vállalat közleménye szerint nem tudják megjósolni azt, hogy mikor tudnának esetleg újra beszállítani a Huaweinek.
Ez pedig kifejezetten rosszul jön az amerikai félvezetőszektornak, pont akkor, amikor még sok cégnél megemelkedett készletek vannak a tavaly indult korrekciós ciklus miatt, ami a vállalatok többségét érintette. forrás-erste
Amennyiben nem lesz valamilyen pozitív kiigazítás, akkor ez egy igen erőteljes fordító gyertya, mely a mélységek mélységébe viszi az indexet. Továbbá rántja magával dominánsan az amerikai indexeket, mert technológiával több estben túlsúlyosak, lásd például a QQQ-NASDAQ 100 ETF alapot. A SOXX ETF alap teljesen a ferde zöld támaszig is visszaeshet, ami alaphangon is további 10-13%-os csökkenést hozhat még.
Így jól nézd meg a portfólióidat, mert ez még remek beszállási lehetőséget is hozhat!


Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...
Címke , , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Szólj hozzá!

Hozzászólás

  Subscribe  
Visszajelzés