Határpiaci helyzetkép -FM ETF

ETFmustang
Megosztás, most...

Fejlődő piacok oldalszárnyai a határpiacok,
Frontier Markets

 


 

Határpiaci ETF alapFM -iShares MSCI Határpiacok Top 100 részvény ETF alapja. Költségmutatója átlagosnál magasabb, azaz 0,79% a TER mutatója. Nagyon érdekes piaci szegmens a határpiaci index.
A határpiacok általában kisebbek és kevésbé fejlettek, mint a feltörekvő piacok, ugyanakkor folyamatosan erős gazdasági növekedést érnek el, és alacsony a GDP-arányos eladósodottságuk. Határpiacok szintje 15-20 éves lemaradást mutat, számos feltörekvő piachoz képest.

Tehát van növekedési lehetőség az országokban. Kockázat területén, talán annyival kockázatosabb a fejlett és fejlődő piacoktól, hogy kevesebb információ állhat a rendelkezésünkre.
Valamint érzékenyebb lehet a gazdasági eseményekre valamint a fordulatos politikai helyzetekre, azaz mozgékonyabbak lehetnek az adott indexek.


Több határpiaci országban az energiahordozók és nemesfémek kitermelése, növekedési potenciákat hordoz magában, ami egy bővülő fogyasztási spirált indíthat be, ami újabb és újabb beruházásokat generálhat.
Javasolt ETF alapokon vagy hagyományos befektetési alapokon keresztül befektetni, defenzív egészségügyi, élelmiszer, közmű vagy telekommunikációs szektorok indexeivel megosztva.

Csökkentve így az esetleges nagyobb árfolyamkilengéseket.

A határpiaci Top 100-as index a pénzügyi szektor cégeivel 55,61%-ban túlsúlyos. Szektorálisan a pénzügyi cégek mellett a telekommunikációs és az ipari cégek összesen 81%-ban dominálnak az ETF alapban. Országok szempontjából Kuvaittal és Katarral enyhén túlsúlyos az ETF alap.

A határpiaci ETF alapban is megvan az index teteje és jöhet a korrekciós szakasz, ami egyenlőre 7-9%-os csökkenést mutat előre. Természetesen ehhez le kell törni a határpiaci ETF alapnak a 31,07-es támaszt, és amennyiben ez megvan akkor már jöhet a háromszög  és a 29,73-as kitörési támasz zöld színű szintje. Ebben a szűkülő háromszögben folytatódhat a kereskedés, letörésre és kitörésre felkészülve. Döntő lehet a háromszög közepén húzódó vonal környéki kereskedés.
FM - Határpici ETF alap

Kiemelt célirányos partneren keresztül a teljes tőzsdei alapok kereskedését, valamit a tőzsdei alapokat alkotó részvények, indexek, devizák, kötvények, valamennyi határidős és opciós valamint CFDs termékek kereskedését tudja megvalósítani.
A teljes magyar értékpapírpiacot is beleértve, valamint kecsegtető portfóliókat is vásárolhat.
Telefonon , vagy SolarTrader kereskedési felületen keresztül.

Klikk a képre, és kérjen bővebb információt, most!
 

solartrader logo

 

Szép napszakot kívánok!

 


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Brit túlsúly a EuroFirst 100 ETF alapban

Megosztás, most...Angol cégekkel túlsúlyos a EuroFirst 100 ETF alap     FTSE EuroFirst 100 ETF alap, brit cégekkel túlsúlyos. A 0,4%-os TER költségmutatója átlagosnak mondható. Átlagosan 100 céget tart a portfóliójában az ETF alap, melyből […]

Translation »