Háborús Koreai Végveszély

ETFmustang
Megosztás, most...

Háborús Koreai VégveszélyHáborús Koreai Végveszély.
Háborús Koreai Végveszély is nyomja lefele az árfolyamot az EWY-iShares MSCI Dél-Korea ETF alapban. Oké, az hogy kínai oldalról megreccsent a piac, de hogy még háborús koreai végveszély is erősíti az eladói nyomást, az már több mint sok. Így ahogy láthatód a heti grafikonon egy klasszikusnak nevezhető letörést láthatsz.
Ahogy az elemzés is mutatja közel sincs vége a csökkenésnek, mivel az ellipszissel jelzett terület lehet a letörési célárfolyam. Azt fontos megjegyezni, hogy 108 Dél-koreai cég árfolyamának átlagát mutatja az ETF alap. De igen erősen túlsúlyos a Samsung vállalat részvényeivel, azaz 20%-kal.
Tehát az ETF alap teljesítményének az ötödét ez a vállalat határozza meg. Ezen vállalat mellett még jelen van a Top 5-ben a Hyundai Motor, SK Hynix, Shinhan Finacial és a KB Financial. A két legerősebb vállalat az igen erősen ismert még a magyar fülnek is. Ebből is kitűnik, hogy az IT szektor kimagaslik a szektorok között, majd erősen lemaradva a tartós fogyasztási és a pénzügyi szektor jelenléte az ami számíthat.

Na de vissza az háborús koreai végveszély lehetőségétől is szenvedő EWY ETF alap heti grafikonjához. Jelenleg egy meghatározó támaszon fejezte be az elmúlt hetet az ETF.
De ez már a múlté lehet mivel a hétfői napot még csúnyábban kezdték el. Így egyáltalán nem is meglepő, hogy igen erős és intenzív az eladói oldal. Ha esetlegesen a kínai kormány némi beavatkozást is végrehajt a piacon, ebben az ETF alapban még fennáll a háborús koreai végveszély. Tehát összességében a két legrosszabb piaci nyomás uralkodik ezen ország ETF alapján illetve cégein. Amennyiben csillapodnak ezen dolgok és némi nyugalom kezd kialakul, akkor lehet némi erősödésre számítani.

EWY.US 2015.08.24. heti


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Hízelgő Olajárak

Megosztás, most...Hízelgő Olajárak.Hízelgő Olajárak jellemzik mostanság a fekete arany árfolyamát. Rég nem látott mélységekben az olaj árfolyama, mely már totális veszteségeket okoz a olajos cégeknek. Ez a bejegyzés az USO-US WTI Olaj ETF alapról fog […]

Translation »