Győztes Németek

Megosztás, most...

győztes németekGyőztes Németek.
Győztes Németek, mármint az EU zónával kapcsolatban biztosan. Ez alatt azt értem, hogy a legnagyobb győztes németek szinte minden ország gazdaságát kontrollálják és kontroll alatt tarthatják.
Tehát a győztes németek, úgy “zsugáznak”, hogy a kártyapartnerek összes lapjait ismerik, és rá is bírhatják őket, hogy mit mikor dobjanak be. Ami hosszabb távon amit tapasztalunk is igen veszélyes és összeroppanáshoz vezet. Ezért, ha másért nem is de őröljünk annak, hogy még van forint! Na de mindegy ez egy kicsi kitérő volt a képre utalva…
De azért erőteljesen kapcsolódik az EZU-iShares EMU ETF 244 európai monetáris unió részvényének indexéhez. Melyben olyan vezető vállalatok vannak, melyből csupán a top 5-öt említem: Sanofi, Bayer, Total, Banco Santander és az Anheuser Busch. Amúgy érdekes, hogy 32%-ban francia és csak 29% német vállalat van az indexben. Továbbá 50%-ban a pénzügyi, tartós fogyasztási és az ipari részvények dominálnak az ETF alapban.
Na de nézzük a napi grafikon miről árulkodik számunkra. Nagyon jól láthatód, hogy teljes nem volt annyi erő a nagy beszakadás után, hogy teljesen talpra álljon. De szépen emelkedő árfolyamokat lehet látni az utóbbi hónapokban, amik szépen bele is mentek egy ékelődő alakzatba, ami rendje és módja szerint le is tört. Amit szépen mutat a utóbbi napok kereskedése, és ez némi vételekkel enyhítve további csökkenéseket hozhat, amennyiben letöri a 38,35 $-os támaszt is. Ha ez tart, akkor jöhet némi emelkedés az EZU-EMU ETF alapban.


ezu-ishares msci emu 2015.06.16. napi


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply