Gyorsjelentések Bűvöletében

Megosztás, most...

Gyorsjelentések BűvöletébenGyorsjelentések Bűvöletében folytatódik a heti kereskedés ritmusa. A heti SPY-SPDR USA S&P 500 index igen erőteljesen a csúcsok csúcsán van, már csak az lehet a kérdés, hogy csökkenő elemzői várakozás mennyire lesz valóságos.
Mert amennyiben ez bekövetkezik, hogy a cégek csökkenő nyereségekről számolnak be, akkor igen túlértékelt lehet az indexben szereplő egyes papírok árfolyama.
Mivel azért a telekommunikációs, egészségügyi és az alapvető fogyasztási szektorokba tartozó cégek, némileg stabilnak mondhatók. De az ipari, technológiai, alapanyagos és az energetikai szektorba tartozó cégeknél erős visszaesést várnak. Így, mivel az ipar és a technológiai szektor közel 30%-ban befolyásolja az index teljesítményét, igen negatív lehet az elkövetkező hetek teljesítményei.
Na de, volt már ilyen, hogy azért jobb eredményeket produkáltak a vállalatok, de azért reálisan igen sok a negatív esemény az utóbbi időkben. Ami megerősítheti, a negatívabb elemzői várakozásokat, ami csökkenést hozhat a piacokra.
Itt a SPY ETF alapban a Top 5 cég a következő: Apple, Microsoft, Exxon Mobil, Johnson & Johnson és a General Electric. Jól láthatód, hogy technológiai, energetikai és ipari cég is van a top cégek között. Így ez is erősítheti az esetleges csökkenést.
Azonban, ahogy érkeznek a számok szépen minden valóságossá fog válni, de az előjelek igen lefelé kacsingatnak. Tehát szemeket kinyitni, figyelni és kockázatokat kezelni. Amennyiben a SPY nem tud tartósan az ellenállás felett maradni és újra lefordul, akkor egy nagyobb csökkenés is elindulhat. Azért elég sok a bizonytalansági tényező a nagyvilágban, melyet az USA index is igen erőteljesen megérezhet. 

spy-s&p 500 2016.07.12. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply