Gyengül az Energiaszektor

ETFmustang
Megosztás, most...

Gyengül az Energiaszektor

 

Gyengül az EnergiaszektorGyengül az Energiaszektor, pontosabban az európai energetikai cégeket tömörítő EXH1 -iShares STOXX Europe 600 Oil and Gas ETF alap teljesítménye. 13 európai ország 32 energetikai vállalatának az indexe, 1 meghatározó szint felé tart, tehát gyengül az energiaszektor teljesítménye.
A 32 energetikai vállalat közül 5  kiemelkedik az indexből, ezek közül is 3 az angol BP 23,16%, a francia Total 16,19% és a holland Shell 15,35%-kal. Ez a 3 vállalat több mint 55%-ban befolyásolja az energetikai ETF alap teljesítményét, tehát érdemes őket figyelni, mert az energiaszektornak mutatják a ritmusát. Ebből kifolyólag országok tekintetében Anglia 38,45%, Franciaország 17,97% és Hollandia 16,55% energetikai vállalatainak a részvényei dominál a STOXX Európa 600-as energetikai ETF alapban.
Heti grafikonon jól látszik, hogyan gyengül az energiaszektor árfolyama, ami 1 meghatározó szint felé tart. Ha csupán csak a technikai oldalát nézzük a dolgoknak, akkor ez az ETF alap további csökkenéseket mutat előre. 2013-ban nem tudott újabb csúcsokat elérni az energiaszektor, a 35 €-os ellenállás folyamatosan az útját állta. Így most 2014 márciusában újra lefordult erről a  szintről. Amennyiben letöri a ferde zöld támaszt és 30,5 €-os szint alá kerül az árfolyam, akkor újabb minimumok érkezhetnek az ETF alapba. Ami egyenlőre 12-14%-os csökkenést hozhat a legutóbbi mélypontok szintjéig. Igazi megbízható emelkedésre a 35 €-os ellenállás áttörése esetén számíthatunk.

 

EXH1 -iShares STOXX Európa 600 Olaj és Gáz, heti

 


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Ennyire Beteg Lenne Amerika

Megosztás, most...Ennyire Beteg Lenne Amerika   Ennyire Beteg Lenne Amerika, vagyis az XLV -SPDR USA S&P  Egészségügyi ETF alap ezt bizonyítja. Mivel ilyen jól megy az egészségügyi cégeknek Amerikában is, felvetődhet ez a kérdés. Ennyire […]

Translation »