Tovább az eszköztárra

Gyenge Olajnyomás

ETFmustang
Megosztás, most...

Gyenge olajnyomásGyenge Olajnyomás.
Gyenge Olajnyomás jelmezi az IYE-iShares DJ USA Energetikai ETF alap árfolyamát. Természetesen ehhez, hogy ilyen gyenge olajnyomás jellemzi az ETF alapot, nagyban hozzájárul az olaj árfolyama. Továbbá az a tény hogy az Exxon Mobil és a Chevron energetikai óriások 33%-ban súlyozzák ezt az ETF alapot, melyben 93 energetikai céget találsz. Továbbá a Top 5 céghez tartozik még a Schlumberger, ConocoPhillips és a Kinder Morgan is. Na de mindegy, addig amíg ilyen nyomott az olaj illetve az energetikai nyersanyagok ára, nagyon ne is számítsunk igazán meggyőző emelkedésre.
Talán annyi levegőt kaphatnak ezen cégek, ha tovább marad a hurrá hangulat a piacokon, akkor a vételi nyomásba jobban bekerülhetnek és tovább folytatódhat az emelkedés. Továbbá az segíthet még némiképp ha FED eltolja az esedékes és bejelentett kamatemelési tervét. Mivel kamatemelés esetén tovább erősödhet az usd ami természetesen a nyersanyagok árfolyamát nem igazán támogatja.
Ha jól megfigyeljük a napi grafikont, akkor jól látható, hogy egyre inkább kiépül egy erős támasz, melyről több alkalommal visszapattan az árfolyam. Ami lehet nagyon is kedvező, mivel ha több alkalommal nem sikerül további mélypontokat elérni az árfolyamnak, akkor törvényszerű, hogy további vételek alakulnak ki az ETF alap árfolyamában is. A 44 és a 46 $-os ellenállások lehetnek igen erősen döntőek az árfolyam további alakulásába felfele. 

iye-dj usa energetikai etf 2015.07.15. napi

Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Tőzsdei Csökkenés, Unit-Linked Nyereség

Megosztás, most...Tőzsdei Csökkenés, Unit-Linked Nyereség. Tőzsdei Csökkenés, Unit-Linked Nyereség eredményezhet a befektetési egységekhez kötött folyamatos díjfizetésű biztosítások esetében. Miért is kell erről beszél? -hát, például azért mert ezt a tényt, szinte nem is lehet hallani, […]
Translation »