Gyenge az Energia

Megosztás, most...


gyenge az energia

Gyenge az Energia.
Gyenge az Energia, jól láthatód a grafikonon, hogy még a rést sem tudja egyenlőre betölteni, belassult, megállt és most már csökken is. IXC – iShares Globális Energia ETF alapban 87 energetikai céget találhatsz.
Ezen vállalatok súlyozott átlaga mutatja, hogy mennyire gyenge az energia.
A Top 5 vállalat nevei önmagukért beszélnek, ismertek és óriásiak, ezek a következők: XOM – Exxon Mobil 13,82%, CVX – Chevron 7,66%, BP – BP 4,92%, FP – Total 4,75% és a RDSA – Shell 4,7%-ban dominálnak az ETF alapban. Igaz a két amcsi energetikai mamut kissé kiemelkedik a sorból, de ez szerintem nem is annyira meglepő. Országok tekintetében, ebből kifolyólag az USA közel 60%-ban súlyozza az ETF alapot, melyet Anglia 15,6% és Kanada 9,34%-ban követ.
Egyenlőre, annyi erő sincs az IXC alapban, hogy 40$ környéki rést betöltse, ezért is gyenge az energia ETF alap. Ebből kiindulva, jól láthatód, hogy kevés kell ahhoz, hogy újra elcsússzon az energetikai ETF alap, pontosan 38$ letörésével, erős csökkenés indulhat meg. Ami ismét a minimum szintek közelébe nyomhatja az árfolyamot. Az olaj drágulása némileg módosítana, ezen az állapoton, de az elemzők azt írják, ha drágul is, annyit nem, hogy ismét 100$ környékére érjen az olaj árfolyama. Így egyenlőre langyos és gyenge az energia!

IXC - Globális energia ETF 2015.05.14.


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply