Globális Piaci Vámkarate

Megosztás, most...

Globális Piaci Vámkarate félelmében remegnek a részvénypiacok.
Ezt jól mutatja a havi ACWI-EWW-FXI ETF alap grafikonjának rajzolata is. Nem véletlenül, mivel fokozódik az amerikai-kínai feszültség, hiszen az alelnök szerint akár meg is duplázódhat a kínai árukra kivetett vámtétel. Kína sem rest, hiszen megint belengette a ritka földfémek exportjának korlátozását.
Márpedig abban nagyhatalom, hiszen a világ termelésének 80 százalékát Kína adja. Ez pedig komoly zsarolási potenciál. Továbbá Mexikó is kapott egy kis ajándékot az 5 százalékos induló vám formájában. Az USA felszólította őket, hogy fékezzék meg egyedül a migrációt. Ha sikerül, akkor visszaáll az eredeti állapot, ha pedig nem, akkor a vám havonta 5 százalékponttal növekszik a 25 százalékos plafon eléréséig. Mindenesetre egyelőre a félelem az úr a piacokon, és ez még egy darabig így is maradhat. forrás-erste
Az, hogy ez vagy ezen bejelentések és vámkaraték hová fognak vezetni a jó ég tudja. De az biztos, hogy beleremegnek a részvénypiacok. A havi grafikon remekül mutatja, hogy a múlt hónapi grafikon egy totális fordító gyertyát rajzolt ki. Sőt a grafikon alján rajzolódó indikátor is lassan eladási jelek mutat, ami további csökkenéseket jelez előre. Némi mentség lehet az, hogy egy erős támaszhoz ért a világpiaci ACWI ETF alap árfolyamának alkulása. Amennyiben ez a szint is sérül, akkor nagyon nagy lehet a baj, ami ellenben remek beszállási lehetőségeket rajzolnak ki.
Érdemes figyelemmel kísérni a Trump bejelentéseket és a valóság tartalmát is, mert megnőhet a mozgás a részvénypiacokon, minden irányba. Csak óvatosan és figyelmesen, lehet, hogy most jobb némileg hátradőlni és kényelmesen várni a beszállási lehetőségeket!


Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...
Címke , , , , , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Szólj hozzá!

Hozzászólás

  Subscribe  
Visszajelzés