Olaj és Gázipari részvény ETF

ETFmustang
Megosztás, most...

Irán szabályozza  az olaj és gázipari részvények árfolyamát

 


Olaj -és gázipari részvényeket erősen befolyásolják a távol-keleti események. Irán és Szíria a fő probléma, az olaj és az olajcégek részvény árfolyamának emelkedésében, de csak ha probléma van.

olaj és gázipariOlaj és gázipari részvényeket erősen befolyásolják a távol-keleti események. Irán és Szíria a fő probléma, az olaj és az olajcégek részvény árfolyamának emelkedésében, de csak ha probléma van. Természetesen ez az olajcégekre pozitívan hathat. /beleértve a MOL-t is./

Valamint a nyersanyagok is drágulhatnak. Figyelmedet a Hormuri-szorosra szegezd! -Csak egyszerűen…

 

A munkanélküliség, a korrupció és a szegénység miatt egymás után robbantak, robbannak ki tüntetések, összecsapások Észak-afrikai és a Közel-keleti régiókban. Ezek a folyamatok folyamatosan befolyásolja az olaj árfolyamát. Természetesen ezek a negatív folyamatok pozitívabban hatnak az olajtársaságokra, mert a befektetők több nyereséget szimatolnak.

 

Mostanában Irán a probléma forrása, pontosabban a gyanús atomprogramjuk illetve a hadászati gyakorlatok a Hormuzi-szorosban. 15,5 millió hordónyi olaj halad itt keresztül, a világ olaj fogyasztásának az 1/6-a. Szíria most már nem annyira jelentős szereplő.

Az USA-ban a hétvégén érvénybe lépett az a szabály. Mely szerint kizárják az amerikai pénz – és tőkepiacokról azokat a külföldi pénzintézeteket, amelyek együttműködnek az iráni kőolaj kereskedelem finanszírozásában. -forrás MTI-

 

IXC – iShares  S & P Global Energy Sector

Ticker Cég Ország Súly
XOM Exxon Mobil USA 15,45%
CVX Chevron USA 8,08%
BP BP Anglia 5,09%
RDSA Royal Dutch Shell A Anglia 4,95%
FR Total Franciaország 4,52%

 

Ország Súly
USA 48,63%
Anglia 17,6%
Kanada 10,15%
Franciaország 4,95%

Jól láthatod, hogy Amerika dominál (48,63%), két cége közel 24%-ot tesz ki az alapban, a 88 cég között. Ez azt jelenti, hogy ez a két cég árfolyamváltozása 24%-ban befolyásolja az alap mozgását.  Itt is szépen látható, hogy miért fontos az amcsiknak, hogy maradjon a dollár elszámolás. Mert így irányítani és uralni is tudják a piacokat, ezért is fontos a dollár gyengülése vagy erősödése.

A problémák mellet, tehát a dollár mozgása is nagyban befolyásolja az olaj valamint az olajipari cégek árfolyamát. Ellentétes mozgás is előfordulhat, dollár erősödése esetén is tud emelkedni az olaj árfolyama.. nagyobb mértékű kínálati oldal csökkenése esetén (pl. Hormuzi-szoros lezárása).

 

 Heti grafikonon jól láthatód, hogy a piros ferde ellenállás vonalról már 4 alkalommal lefordult az árfolyam. Ez arra ad következtetést, hogy nagy a valószínűsége a kitörésnek, ami +13%-os nyereségig repítheti az árfolyamot kisebb kitérőkkel. Természetesen ha nem tudja áttörni, valamint változik a piaci helyzet, akkor újra lefordulhat az árfolyam a kicsi zöld támaszvonalig. Itt eldőlhet, hogy megtartja, vagy tovább esik az árfolyam. A dollár gyengülése automatikusan emelkedést vetít előre, ahogy említettem +13%-ot, továbbá a vastag piros ellenállásnál dől el az emelkedés további sorsa. Természetesen korrekciós szakaszok lesznek az árfolyamban (ami természetes), de ha minden jól alakul, akkor még további +15% nyereség lehet benne.

 

Itt az alkalom, hogy nyiss egy értékpapírszámlát és kihasználd az energiával foglalkozó cégekben rejlő lehetőségeket!

-Hívj és megbeszéljük (0630/844-8702)

 

A következő bejegyzésben Perut mutatom meg közelebbről.


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Peru részvények (EPU) tőzsdei alapja

Megosztás, most...Peru kőkemény kizsákmányolása, részvény “nyereséget” generál…       Peru, egykor az Inka Birodalom központja volt. /Inkák kincsei/ Peru a térség legdinamikusabban növekvő gazdasága, ami természetesen kihat a részvénypiacára. Megelőzve Argentínát, Chilét és Brazíliát. Peru, harmadik legnagyobb Dél-amerikai […]

Translation »