GBP Támogatásban a EuroStoxx 50

Megosztás, most...

GBP Támogatásban a EuroStoxx 50GBP Támogatásban a EuroStoxx 50. A heti grafikon mindent elárul, hogy milyen nagy jelentősége van annak, hogy az adott -jelen estben az EuroStoxx 50 index- ETF alapot milyen tőzsdén és milyen devizában veszed meg. Jelen estben a londoni EUE, a Xetra EUN2 és az amerikai FEZ kóddal ellátott EuroStoxx 50 Index árfolyam alakulásait láthatód.
Brutális a különbség, na ezt hívják árfolyamkockázatnak! De a fő kiszemelt az EUE-EuroStoxx 50 ETF alap Londonból (fekete). Azt ki kell emelnem, hogy a francia és német részvények közel 70%-ban dominálnak az indexben. Szektorálisan pedig a pénzügy és az ipar közel 35%-ban tesz hozzá a teljesítményhez.
Mind a három ETF alappal kapcsolatban le lehet írni, hogy megtorpanás mutatkozik a Top 50 európai cég árfolyamában, csupán annyi a különbség, hogy a devizák hogyan állnak egymáshoz képest. Jelen estben a leggyengébb láncszem egyenlőre az GBP, majd a euró, és az estleges kamatemelés miatt az USA dollár áll a legerősebb pozícióban.
De összességében azt láthatód, hogy csökkenés mutatkozik, így lehetséges, hogy kicsit kuszának tűnik a helyzet, de ezzel csupán arra szándékozok rávilágítani, hogy igen is fontos, hogy melyik piacon, de leginkább milyen devizában kereskedsz egy adott ETF alapra.
Tehát az első lépés, hogy milyen az euró megítélése, mivel EU-s részvények teljesítményéról van szó, majd a következő lépés, hogy milyen más devizában lehet lekereskedni EuroStoxx 50 indexet. Így el tudod azt dönteni, hogy milyen devizában lehet nagyobb nyereséget elérned, akár csökkenés (eladás/short) által is.
Devizapárok: EUR/USD, EUR/GBP, GBP/USD


eurostoxx-50-etf-16-11-15-heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply