Francia Adóprés


Francia Adóprés van kilátásban, mely igen keményen megsarcolhatja a nagyobb cégeket. Az EWQ-iShares MSCI Franciaország heti ETF alapjának árfolyamán már némi jelei láthatóak. A bejelentés így szól: Különadót vezet be a francia kormány a költségvetési lyuk befoltozására.
Az alkotmánybíróság még októberben jogtalannak talált egy 2012-ben kivetett osztalékadót. Ennek visszatérítése 10 milliárd eurós költségvetési lyukat ütne. Ennek csökkentése érdekében most rendkívüli nyereségadót vetnek ki a legnagyobb francia cégekre. A 33,3%-os társasági adót 38,3%-ra emelik fel az 1 milliárd euró fölötti forgalmat bonyolító cégekre és 43,3%-ra a 3 milliárd eurónál nagyobbakra. A lépéstől 5,4 milliárd eurós egyszeri adóbevételt várnak.
A francia kormány közel 5%-nyi Renault részesedést értékesített tegnap gyorsított könyvépítés keretében, ezzel az állami részesedés 15%-ra csökkent, ami megfelel a „történelmi” állapotnak.forrás-erste
A heti EWQ ETF alap igen szépen mutatja a lefele irányuló jeleket, és ez a hír igen erősen lefele nyomhatja az árfolyamot leginkább a %-os súlyozás miatt. Így nem is lenne meglepő, ha a grafikonon bejelölt hatalmas rés betöltésre kerülne. Mert azért az íratlan törvény úgy szól, hogy a rések idő kérdése és betöltésre kerülnek! Ez a törvény, erőteljesen befolyásolhatja a stoxx 50 indexet, valamint az európai biztosítási eszközalapok jegyeinek értékét is.


Share

Szólj hozzá!

Legyél te az első hozzászóló!

Hozzászólás