Fénytelen Arany

Megosztás, most...

Fénytelen Arany

 


 

Fénytelen arany -GLDFénytelen Arany jellemzi az utóbbi hónapok kereskedését. A fénytelen arany GLD -ETF alap is nagyot vesztett népszerűségéből. A mostani fénytelen arany kereskedésre, van egy nagyon durva hasonlatom, ami teljes mértékig az emberi alaptermészet reakcióját mutatja be, hatalmas tisztelet a kivételnek. Ha van csillogás akkor jön a “barát”, ha valami “gebasz” történik  akkor hirtelen átalakulnak és eltűnnek, addig míg újra jön a csillogás.
Életemből merített példa, volt ki elfordította a fejét fénytelenségemben, s ugyanaz az “embertípus” csillogásban 90 fokban behajolt! Könyvet lehetne írni a kifogásokból, magyarázkodásokból, melyeken most már nagyokat mosolygok, és hálásan köszönöm a tanítást. Hát most hasonló effektus zajlik a fénytelen arany piacán, amit természetesen jogosan értek is.
Általánosságban, de sokkal jobban szeretünk venni, mint bármi mást eladni. Holott minden pillanatban spekulálunk és azon agyalunk hogyan adjuk el a gondolatainkat, vágyainkat, félelmeinket a környezetünkben lévő embertársaink felé, ide értve gyermekeinket is.
Ennyi! -ja és persze mindezt 70-80%-ban tagadása megy át!
Oké, a fénytelen arany GLD ETF alapban 2013.10.29-i adatok alapján 872,02 tonna, 28.036.311,27 millió uncia fénytelen arany lapul. Ami 1350,40 $/oz árfolyamon számolva cirka 37,814 milliárd USA dollárt ér. Egyszer azt lehet olvasni, hogy túlértékelt, egyszer azt lehet olvasni, hogy már nagyon eladott a fénytelen arany. Mint a legtöbb estben a valóság benne van a grafikonokban és innen lehet szerezni objektív kiolvasással információt arra nézve, hogy mire számíthatunk a különböző hazabeszélő nyilatkozatok mellet.
bpforexMelyek több estben napon belül is ellentmondásosak, természetesen ezt valahol értem is a mostani világrend felfogásában. Több fontos személyiség nyilatkozata alatt érezhető, hogy a nyilatkozónak teljesen más véleménye LENNE. 36 $-os letörési szint fogta meg a fénytelen arany árfolyamát. Ezzel szépen szűkül  az árfolyamsáv.
Ez azt jelenti, hogy a ferde piros ellenállás és a ferde zöld támaszból való kilépés esetén számíthatunk nagyobb mozgolódásra a fénytelen arany piacán. Egyenlőre a további emelkedéshez, tartósan 130,40 $, spot xau/usd piacon pedig 1355 $ fölött kell maradni a fénytelen arany árfolyamának, hogy újra remény legyen a csillogásra. 123,6 $ és 1300 $ xau/usd letörésével, megint jöhet a legutóbbi mélypontok közelsége a GLD ETF alapban és az xau/usd spot piacon egyaránt. Különben a grafikon jól mutatja, hogy mennyire erősen követi a GLD ETF alap az xau/usd árfolyamát.
Továbbá az Uniqa biztosító Unit-Linked Gold eszközalapja, szinte 100%-ban a GLD -Gold ETF alapot vásárolja. Azaz olcsón veszi az ETF alapot és drágábban adja az uniqás eszközalapot, hát igen valamiből meg is kell élni.
 
Fénytelen Arany - GLD Arany

 

További javasolt oldalak
Tőzsdei ETF Alapok XLB USA Alapanyagszektor IEV -Európa 350 Részvény
Alapok Eszközei EWD -Svédország GDXAranybányászati Részvények
ACWI -MSCI Világindex CARZ -NASDAQ Autóindex ETF EMM -Fejlődő Piacok
IBB -NASDAQ Biotechnológia EWS -Szingapúr EWG -MSCI Németország
EWQ -MSCI Franciaország ICF -USA Ingatlanbefektetési alap IOO -Globális 100 Részvény

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply