Fejlődő Piaci Kérdőjel

ETFmustang
Megosztás, most...

Fejlődő Piaci KérdőjelFejlődő Piaci Kérdőjel.
Fejlődő Piaci Kérdőjel mutatkozik a VWO-Vanguard FTSE Fejlődő Piaci ETF alap heti árfolyamának alakulásában. Vagy tovább tud emelkedni a letörési vonal fölé, vagy a letörés utáni pozitív korrekció vége fele közeledik és ez lehet a fejlődő piaci kérdőjel.
Sajnos 80-90%-ban az a forgatókönyv, hogy letörés után a piac visszakorrigál a letörési vonalig és ha azt nem tudja felfele áttörni, akkor újra lefordul az árfolyam és megcélozza a klasszikus letörési célár vonalát. Ami igen keményen mélyen található.
Ami kis túlzással 35-40%-os csökkenést jelenthet, anno. Fejlődő piaci kérőjel Kína. Mivel ebben az ETF alapban is közel 30%-os kitettséggel szerepel. Mellette Taiwan 14,4%, India 13,3%, Dél-Afrika 9,4% és a Brazília 7,2%-kal van jelen. Így több mint 70%-ban ezen országok cégei súlyozzák a VWO ETF alap teljesítményét.
Ebből is jól láthatód, hogy Ázsia igen markánsan kiveszi a részét az ETF alap teljesítményéből. A top 5 cég is ezt példázza: Taiwan Semiconductor, Tencent, China Mobile, China Construction Bank és a Naspers. Nyílt titok, hogy Ázsia már nem az egyenlőre ami évekkel ezelőtt volt. Náluk is erőteljes változások indultak el, mert úgy már annyira nem lehet fenntartani a mesterséges, államilag dotált cégek teljesítményét.
Beköszöntött a telítettség és a visszarendeződés. Így csupána  világpiaci jó hangulat az ami igen erőteljesen visszaemelte az árfolyamot. De valaminek történnie kell anno, igaz fogalmam sincs hogy minek, csupán ezt érzem, mikor ezen témával foglalkozok!
De azt le kell írnom, hogy ha rendelkezel Unit-Linked befektetési egységekhez kötött biztosításokkal és a szerződésed folyamatos díjas. Akkor itt az idő, hogy pénzt is termeljen számodra a szerződés. Ha érdekel írj!

VWO.US 2015.10.16. Heti


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Japán-Angol Kézfogó

Megosztás, most...Japán-Angol Kézfogó.Japán-Angol Kézfogó némi franci segítséggel. Ez a három ország részvényei több mint 50%-ban súlyozzák az EFA-iShares MSCI EAFE ETF alap teljesítményét.Mi is az EAFE: Európa, Ázsia, Ausztrália és a Távol-Kelet térségeibe tartózó vállalatok […]

Translation »