Fejlődő Devizapiac

Megosztás, most...

Fejlődő Devizapiac Fejlődő Devizapiac. Ez egy igen érdekes ETF alap, mert a fejlődő piacok országainak kamataira építi a stratégiáját. Ez az ETF alap, nem más mint a CEW-WisdomTree Fejlődő Devizák Piaca. Ebben az ETF alapban globálisan 15 fejlődő piaci ország van jelen.
Továbbá a régiós elosztás is igen érdekes, mivel Ázsia 45,5%-ban val jelen, majd Fejlődő Európa, Közép-Kelet következik 27,5%-kal és rögtön a Latin-amerikai devizák 27%-kal. Mily meglepő, országos szinten az orosz rubel a domináns, de azt még ide le kell írni, hogy azért igen kiegyensúlyozott alapról beszélhetünk.
Mert 6-7 %-os súlyokkal szerepelnek a 15 ország devizáihoz kapcsolható kamatlábak. A heti grafikon nagyon szépen példázza, hogy egy emelkedő trendbe lépett át az ETF alap. Úgymond némi levegőhöz jutottak a fejlődő piacok. Természetesen ehhez még hozzá kell fűzni, hogy nyersanyagok pozitív irányú elmozdulása is szerepet vállalhat ebben, valamint az a tény, hogy anno kamatot emelt a FED. Illetve ami még nagyon fontos lehet az olaj árfolyamának 10-15 dolláros erősödése is!
Tehát igen összetett, de azért igen iránymutató ez az ETF alap. Ez amúgy egy igen stabilnak mondható alap, mivel %-osan kicsiket mozdul. Így a jelenlegi helyzetet figyelembe véve, ha némileg csökken is az alap árfolyama, további erősödésre lehet számítani. Ez az ETF alap remek befektetési elosztási lehetőséget mutat a tőkédre nézve. A CEW ETF alapot remekül és költséghatékonyan le tudod kereskedni a Colmex brókercégen keresztül. 

cew 2016.04.07. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply