Fejlett Piaci Csapkodás

Megosztás, most...

Fejlett piaci csapkodásFejlett Piaci Csapkodás.
Fejlett Piaci Csapkodás jelenségét tapasztalhatód az utóbbi hetekben, de leginkább ezen a héten. Keményen lefordultak a piacok, még a DAX-is 2% fölötti csökkenése önmagáért beszél.
Ebben a VEA-Vanguard FTSE Fejlett Piaci ETF alapban 1398 fejlett piaci céget találsz, kivételek az amerikai és a kanadai cégek. Tehát Észak-Amerika mentes fejlett piaci csapkodást látunk ebben az ETF alapban. Nagyon sok összetevője van ennek a mostani szituációnak, igaz majd vagy már most elkezdték gyártani, hogy mi miért történik. Na de ennyi, a fő jelenség a kínai gazdaság önmagához képest gyengébb teljesítménye lehetséges.
Az sem kizárt, hogy a görögök kiemelt fontosságú megmentése, igazán a németeknek a legfontosabb, mert a csatlakozás körül igen furcsa dolgok történtek és ebben igen erős szerepet vállaltak a németek.
Szerinted, mi lehet az oka ennek a drasztikus csökkenési sorozatnak?
Na de vissza az ETF alaphoz! Ahogy említettem 1398 fejlett piaci cég van itt jelen, ebből is a Top 5 a következő: Nestle, Novartis, Roche, Shell és a Toyota Motor. Ebből annyira nem, de a Japán, Angol cégek a dominánsak az ETF alapban, majd érkeznek a francia, svájci és a német vállalatok jelenléte. Heti grafikon is remekül mutatja, hogy totális hullámvasút az egész piaci, kicsit fel majd kicsit le. Napi szinten is hasonló a helyzet, ilyen helyzetben jobb ha az ember kicsit félreáll! Itt a fejlett piaci csapkodás estében a ferde zöld támasz lehet az a szint ahol teljesen megpecsételődhet ezen piac helyzete. Ennek a lehetősége igen nagy, mivel elég gyanús helyzetek vannak kialakulóban a kínai gazdaság felől.


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply