Fejlett Európa, Fejlődik

Megosztás, most...

Fejlett Európa, FejlődikFejlett Európa, Fejlődik árfolyam tekintetében biztosan. Mert a heti VGK-Vanguard FTSE Fejlett Európa ETF alapárfolyamának alakulása ezt mutatja. Na de, ez így rendben is van, de igen erőteljes lemaradást mutat az amerikai piachoz képest.
A VGK ETF alapban 1250 fejlett európai országok cégeit találód. Ezen cégek %-os átlaga mutatja az irányt.
A Top 5 cég a következő: Nestlé, Roche, Shell, Novartis és a HSBC. Ez így rendben is lehet, azonban országos kitettség tekintetében kissé el lehet gondolkoznod. Mivel, oké angolok 31%, franciák 14%, svájciak 14% és a német cégek 13%-ban súlyozzák az ETF alap teljesítményét.
Minden irányból azt lehet olvasni, hogy a német piac a mérvadó.
Ilyenkor, mindig megkérdezem, hogy miért?
Holott például a francia gazdaság sokkal nagyobb…. Na de, azt kell figyelembe venni, amit a legtöbben figyelünk, és ez nem más mint a DAX és a FTSE. Oké, a heti VGK, azt meséli számunkra, hogy ha így folytatódik tovább a jó hangulat, akkor további kellemes emelkedésekben lehet részünk.
Azaz, egy igen erőteljes kitörés is megvalósulhat, ha tart a jobb hangulat. Ellenben, némi korrekciónak lehetsz szemtanúja, majd utána érkezhet meg az emelkedés. Amennyiben, ez szépen így alakul, akkor a célár 55 dollár környékére tehető, a ami a ferde piros ellenállás vonala mutat. Ezt a VGK ETF alapot remekül le tudod kereskedni a Colmex Brókercégen keresztül.

vgk 2016.04.14. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply