Ezüstös Nehezék

Megosztás, most...

ezüstös nehezék-slvEzüstös Nehezék.
Ezüstös nehezék terheli az ezüst árfolyamát. Az SLV-iShares Silver ETF alapon erőteljes az ezüstös nehezék mutatkozik, és ha ez így folytatódik tovább, akkor jöhet a további süllyedés.
Írnom sem kell, hogy igen erős összefüggés mutatkozik az arany és az usd árfolyamok alakulása az ezüst árfolyamára. Ha már ebből indulunk ki, akkor az usd esetleges kamatemelése, tovább zúzhatja lefele a dollár elszámolású nyersanyagok árfolyamát..
Terményeknél annyi mentség lehet, ha rosszabb termésátlagot várnak, ez az ami emelheti anno az árfolyamukat.. Na de ennyi, itt most az ezüstös nehezék, további usd nehezékkel is meg kell küzdenie, hogy némi csillogáshoz jusson.. Tehát valami olyan csodának kell történni, hogy a dollár erőteljes gyengülést tudjon produkálni, ami a mostani helyzetben igen csekély valószínűséget mutat…
Természetesen lehetnek felvillanások, de ennyi a történet lényege…
Emlékszem, amikor anno olyan magasan jártak a nemesfémek árai, és azt mertem mondani és post-olni, hogy hatalmas reccsenés érkezik a nemesfémekre…mindenki szó szerint hülyének és negatívnak mondott, még az is előjött, hogy szakmailag sehol sem vagyok… /több millió HUF bánta/ Na de ennyi kitartok a gondolati érzelmi világomnál és így továbbra is minimális súlyt jelentenek számomra a gazdasági, céges számok..
Mivel 80-90%-ban a reális valóság teljesen mást tükröz, csupán az intervenciók, nyerési vágy és a veszteségtől való félelem hajtja a piacokat, arra amerre mennie kell. Így van ez az ezüsttel is, amikor csillog, mindenki ezüstöt szeretne, amikor ezüstös nehezék jellemzi, szinte szégyen ezüst eszközöket tartani, ami természetesen tovább fokozhatja az árfolyam csökkenését..és ez igaz minden tőzsdei eszközre.


slv-ishares silver 2015.06.19. napi


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply