Európai Pénzügyi Eladások

ETFmustang
Megosztás, most...

Európai Pénzügyi Eladások mutatkoznak a heti EXX1-iShares Euro STOXX Európai bankok ETF alapjának árfolyamának alkulásában. Igen erőteljesen lefordult a pénzügyi szektor indexének árfolyama, amit a vízszintes támasz menthet meg némiképp, de az igen fontos, hogy így megsérül az emelkedő csatorna támasza.
Ami igen baljós is lehet a jövőre nézve, főleg úgy ha a súlyozást is figyelembe vesszük: azaz a spanyolok 31%, a franciák 25% és az olasz bankok pedig 18%-ban súlyozzák az európai pénzügyi intézetek teljesítményét mérő ETF alap árfolyamának alakulását.
A heti technikai kép igen erősen eladási oldal felé billenti az egész indexet, így egyáltalán nem lennénk meglepve, ha egy erőteljesebb eladási hullám folytatódna, mely kihatással lesz a többi vezető európai indexre is. Így hazánkat is érintheti a túlsúlyos OTP részvényei miatt is! Most már csupán az lesz a kérdés, hogy az EKB mikor kezd el mozgolódni, az eszközvásárlás területén!
Tehát érdemes óvatos szemekkel figyelni az európai vezető bankok árfolyamának alkulását. Továbbá a biztosítási európai eszközalapok mozgására is hatással lehet a pénzügyi szektor esetleges letörése.Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Tovább Ömlik az OPEC Olaj

Megosztás, most... Tovább Ömlik az OPEC Olaj. Amit remekül mutat a heti USO-US WTI Olaj ETF alap árfolyamának gyenge alakulása is. A gyengülő olajárfolyam lényege nem más mint az, hogy egyre nyilvánvalóbb, az OPEC nem […]

Translation »