Európai Közműszolgáltatás

Megosztás, most...

Európai Közműszolgáltatás

 

Európai KözműszolgatatásEurópai Közműszolgáltatás letörési szinthez ért. Európai Közműszolgáltatás cégeit a EXH9 -iShares STOXX Europe 600 Utilities ETF alapon keresztül tudja lekereskedni. Ez az ETF alap 26 európai közműszolgáltatás területén tevékenykedő vállalat teljesítményét méri.
Ebből a 26 cégből erősen kiemelkedik az Angol National Grid 13,67% közműszolgáltató vállalat. Nagyobb %-os súllyal szerepel még: a német Eon 9,94%, a francia GDF Suez 9,5%, az olasz ENEL 8,43% és a spanyol IBERDROLA 8,31%-kal. Ez az 5 Top közműszolgáltató teljesítménye közel 50%-ban befolyásolja az ETF alap teljesítményét. Az európai közműszolgáltatás ETF alapja megérkezett a 2011-es letörési szintjéhez.
Itt amennyiben nem tudja áttörni az ETF alap ezt a szintet, akkor számíthatunk 1 kisebb korrekcióra. Ami a 28,6 €-os kitörési szint, mely most támaszként funkcionálhat csökkenés esetén, lehet 1 meghatározó szint is egyben. mert ha ez a szint tart, és az árfolyam nem csökken a kitörési szint alá, akkor további emelkedésekre lehet számítani. Amennyiben felfelé nem lesz most már több energia, akkor a vízszintes vonalakkal jelzett támaszok értékei lehetnek érdekes a csökkenésben. 29,4 €-os ellenállás áttörése esetén, cél a 31,2 és a 32,1 € közötti rés betöltése, ami cirka 8-10 %-os emelkedést mutathat előre.

 

EXH9 -iShares STOXX Európai Közműszolgálatók ETF Alapja

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply