Európai Eladások

Megosztás, most...

Európai EladásokEurópai Eladások mutatkoznak a heti EXSA-iShares STOXX Európa 600 ETF alap európai kereskedési felületén. Úgy nem vagy ezen meglepődve, amik mostanság jelen vannak az európai piacokon és hírekben. De azt fontos tudnod, hogy némileg angol túlsúlyos az ETF alap.
Ami pontosan azt jelenti, hogy az angol részvények 29%-ban, a francia 16%-ban, és a svájci és német vállalatok 14%-ban vannak jelen az ETF alapban. Hát igen már itt van némi furcsaság, hogy nem a német cégek dominálnak…
Hanem az angol, francia és svájci vállalatok. talán ezen is el lehet gondolkozni, igaz lehet, hogy mostanság némiképp “szívnak” az angolok, de hosszabb távon sokkal jobban jártak, hogy le fognak válni az EU-ról.
Tudod, ilyenkor mindig azon gondolkozok, és elmélkedek, hogy nem a német gazdaság a domináns Európában, de ők szabták meg az utóbbi évtizedekben a gazdaság ritmusát, mely francia, olasz, spanyol gazdasági fuldoklást hozott!
Na oké, most itt akkor a heti grafikonon azt láthatód, hogy ha lefele letörik az a ferde zöld támasz, akkor igen nagy szakadások érkezhetnek sz európai részvények árfolyamában. Ennek a valószínűsége egyre jobban nő, tehát érdemes figyelned a porfóliódat. De ennek, ha így alakul lehet pozitív változata is a folyamatos díjas befektetési biztosítási eszközalapok tekintetében.

exsa etf ishares 2016.10.09. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply