ETFs vagy Befektetési Alapok

ETFmustang
Megosztás, most...

ETFs vagy Befektetési Alapok, majd ezekből származtatva a biztosítási eszközalapok.
Na akkor most melyiket válasszam? -szólhat így a kérdés, mely folyamatosan szól is, hiszen írják és írjátok.
Mi a jó nekem? Mibe? Milyen időtávon szeretnél befektetni? Mennyire tudod nyomon követni vagy foglalkozni vele? Mit szeretnél elérni vele? Ennyi pénzem van? stb.
-Jó, rengetek kérdés jöhet és merülhet fel, befektetőtől azaz tőled függ, hogy milyen irányba és milyen eszközöket felhasználva és mennyi pénzzel, pénzből indulhatunk el.
Manapság, hogy ennyire felgyorsultak az események, információk a legjobb, átlátható és költséghatékony megoldás az ETFs (tőzsdén kereskedett alapok).
Miért? -mert indexeket, régiókat, devizákat és nyersanyagokat követ (azaz másol le). Továbbá a leggyorsabban lehet közbelépni, ha negatívan avagy pozitívan alakulnak a piaci helyzetek, megítélések. A befektetési alapok egy bizonyos referencia indexet szándékoznak túlszárnyalni folyamatos befektetésekkel, mely költségekkel jár. Azt értem ez alatt, hogy a piaci kihívásoknak megfelelően adnak vesznek pénzügyi eszközöket az alapkezelők. Továbbá csak vehetsz befektetési alapot, de nem shortol-hatód meg, azaz csak úgy adhatód el, hogy realizálód az adott nyereségedet vagy veszteségedet. Ja igen még annyi, hogy az a bizonyos T+nap is bejátszik, azaz pár nappal később tudsz kiszállni a befektetési alapokból.

Na és akkor most jön a legfurfangosabb biztosítási eszközalapok szerepe és megítélése. A Unit-Linked befektetési Biztosítások egy nagyon jó lehetőség, csupán az a hátránya, hogy igen költséges tud lenni, ha nincs megfelelően támogatva, menedzselve. Azért írom ezt, mert megfelelő támogatással bőven nyereséget lehet elérni úgy, hogy a biztosítási díjat is ki lehet termeltetni a szerződéssel. De most amit olvasol, jobb estben már hallottad, ha nem akkor  a TE szerződésed már most mínuszos.
Mivel a rendszeres díjfizetésű (havi, negyed, éves) UL biztosítási szerződéseknél van egy ellentétes befektetési stratégia. Ami annyit jelent, hogy csökkenő piacoknál, csökkenő eszközértékeknél kell befizetni a díjat. Itt már bukik is a csoportos befizetési történet. Amennyiben nyereséget szeretnél elérni a  folyamatos díjfizetésű biztosítási szerződéseden, legalább azt a lehetőséget ad meg magadnak, hogy te irányítsd a befizetést (csekk, utalás).


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Aranybányászati Emelkedési Lehetőségek

Megosztás, most... Aranybányászati Emelkedési Lehetőségek mutatkoznak a GDX ETF alap heti árfolyamának alakulásában. A egyre növekvő bizonytalanság kontra ígéretek rekontra tények igen erősen megmozgatják, megmozgathatják az aranybányászati cégek árfolyamát.A GDX-Market Vectors Aranybányászati ETF alap igen […]

Translation »