Tovább az eszköztárra

Érzékeny USD Csatorna

ETFmustang
Megosztás, most...

Érzékeny USD Csatorna mutatkozik az UUP-PowerShares DB USD Bika ETF alap árfolyamának alkulásában. Több oldalról is erősödtek a kérdőjele az USD-vel kapcsolatos kamatemelési célok. Egyelőre nincs egyetértés a Fed tagjai között abban, hogy pontosan mikor kezdjenek neki a 4.500 milliárd dolláros mérlegfőösszeg leépítésének, de a többség inkább előbb, mintsem később cselekedne.
A tegnap megjelent júniusi jegyzőkönyv alapján a Nyílt-piaci Bizottság számos tagja gondolja úgy, hogy pár hónapon belül elkezdődhetne a mérlegfőösszeg leépítése, azonban páran úgy gondolják, hogy inkább az év vége felé lenne itt az ideje. Számos tag gondolja úgy, hogy a mérleg leépítése felérne egy kisebb mértékű monetáris szigorítással, azonban páran úgy vélik, hogy ennek nem lenne érdemi hatása a monetáris kondíciókra. Néhány jegybankár rávilágított arra, hogy az idei két kamatemelés ellenére a pénzügyi kondíciók enyhültek az utóbbi időben a tengerentúlon, ami egy újabb érv lehet a fokozatos kamatemelések folytatása mellett. Emellett számos jegybankár úgy gondolja, hogy a munkanélküliségi ráta tartósan a Fed által meghatározott egyensúlyi ráta alatt maradhat, ami az infláció hirtelen megugrását eredményezheti.
Ez szintén a további fokozatos kamatemelés mellett szóló érv. Ami egyre több jegybankárt elbizonytalanít, az a Fed 2%-os céljától elmaradó infláció az utóbbi hónapokban. A többséget ez egyelőre nem tántorítja el a további kamatemelésektől, azonban páran jelezték, hogy amíg nem indul el újra az árszínvonal a Fed célja felé, addig ők 2018 végéig nem támogatnák a további kamatemeléseket. forrás-erste
A heti UUP dollár grafikonon egy igen érdekes csökkenő csatornával találkozhatsz, megspékelve ellenállásokkal és támaszokkal. De az igazi mérvadó csökkenő szinteket  a ferde zöld és piros vonalak jelzik. Ami azt sugallja, hogy az elkövetkező napokban lehet még dollár gyengülés, de itt a szele egy igen meglepő kitörési reakciónak. Így mi is továbbra is USA dollár erősödésre számítunk az elkövetkező hetekben és hónapokban, mely párosulhat egy igen intenzív kitöréssel is.


Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Eladási Lendületben Európa

Megosztás, most... Eladási Lendületben Európa, igaz a múlthét folyamán némi megtorpanást lehetett tapasztalni. mely úgy nézett ki, hogy kicsit fel, kicsit le…. Az EXSA-iShares STOXX Európa 600 ETF alap heti grafikonja remekül beszél hozzánk, ami […]
Translation »