Erőtlennek Tűnik a NASDAQ 100

Megosztás, most...

Erőtlennek Tűnik a NASDAQ 100Erőtlennek Tűnik a NASDAQ 100.
Erőtlennek Tűnik a NASDAQ 100 QQQ-PowerShares ETF alap árfolyamának alakulása. Amilyen pozitívan indult a kereskedés Európában, úgy az amerikai nyitás után igen csak kipukkant a vételi oldal és csak vánszorgás van.
Lehet, hogy Yellen elvette egy kicsit a piactól a vételi játékot. Na mindegy azért a résnek köszönhetően pluszos tartományban van az index ma. De ami igazán fontos lehet számunkra, mivel ez egy heti grafikon, hogy a QQQ ETF alapban van annyi erő, hogy 100 dollár fölé emelkedjen?
Ez egy nagyon jó kérdés lehet, mivel most is egy ellenállással keménykedik az árfolyam, több kevesebb sikerrel. Valami erőteljesebb impulzusra van szüksége a piacoknak, mert igen erőteljes a bizonytalanság, amit az arany árfolyamának emelkedése és a kemény japán jen vétel erről árulkodik. Amennyiben nem érkezik pozitív megnyugtató jelzés a piacok felé, akkor könnyedén le is fordulhat.
De anno, érdekes lehet az a 110 dollár környéki rés szem előtt tartása. Mert ha megindul a vételi oldal bizalma, akkor az a rés betöltésre kerülhet, ami jelen helyzetben cirka 10%-os emelkedést jelenthet. Ehhez nagyban hozzá tud járulni a Top 5 cég árfolyamának alakulása. Eme 5 Top cég a következő: Apple, Microsoft, Alphabet azaz Google, Facebook és a amazon.com. Ők öten közel 36%-ban súlyozzák az ETF alap teljesítményét. Mert most igen erőtlennek tűnik a NASDAQ 100 ETF alap árfolyamának alakulása. 

qqq-nasdaq 100 etf 2016.02.10. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply