Erőteljes USA Világindex ETF

Megosztás, most...

Erőteljes USA Világindex ETF alap mutatja a jelenlegi irányt.
A havi ACWI-iShares MSCI Világindex ETF alap, erős amerikai túlsúllyal húzza felfelé az alap árfolyamát. Tök érdekes ez a felturbózott havi ACWI grafikon, mely jól szemlélteti, hogy még mindig Amerika irányít, és a többiek szagolják kvázi “szaros füvet” mögöttük.
Na de kissé komolyabbra fordítva a szavakat.
Jól láthatod, hogy globálisan hasonlóképp mozog az index mint a SPY ETF alap árfolyamának alkulása, mely ezáltal felülteljesítő is egyben. Majd igen erőteljesen leszakadva, de némileg tartva az amerikai emelkedési lendületet következik, a német EWG ETF alap teljesítménye.
Majd a németektől is leszakadva jön a két kérdőjeles, és kegyvesztett index. A kínai FXI némileg jobban áll, mint a UK EWU ETF alap teljesítménye. De így is hasonló nagyságú a leszakadásuk a németekhez, mint a németek az amerikai indexhez képest.
Ez a jelenség is megerősít bennünket abban, hogy kőkemény újraelosztási csaták folynak a színfalak mögött…
Ezt talán nem is érdemes tovább feszegetni, inkább arra kell koncentrálni, hogy minél több nyereséget hozzunk ki a nagyok harcából.
Ami annyit jelent, hogy sokkal hátrébb kell lépni a piacoktól, mert túlságosan zajos, azaz túl sok a valós és a valótlan információ és bejelentés. Na de a havi ACWI ETF alap egyenlőre igen erőteljes vételben van, azaz kitörési helyzet közelében alakulnak az árfolyamok.
Ami annyit jelent, hogy eme szint igen fontos lesz az elkövetkező hetekre, hónapokra nézve! Heteken (napokon) belül erőteljes korrekcióra készülhet fel a világ részvénypiaca!


Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...
Címke , , , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Szólj hozzá!

Hozzászólás

  Subscribe  
Visszajelzés