Erőteljes a Német MDAX

Megosztás, most...

Erőteljes a Német MDAX indexének alakulása. De, egy szó, igen érdekes ez az ETF index, mivel francia és Dél-afrikai cégek erősítik eme ETF alap teljesítményét. Pontosabban az EXS3-iShares MDAX ETF alapban 84%-ban német, 10% francia és 6% Dél-afrikai cég van jelen.
Szektorálisan is igen érdekes az MDAX Index, mivel dominánsan ipari cégek vannak az indexben, ami 35%-os súlyt jelent, majd jelen vannak 20-20%-kal az alapanyagos és tartós fogyasztási cégek.
Ez így rendben is van, de az index teljesítménye igen impozáns még az amerikai indexekhez képest is, mivel folyamatosan intenzív vételeket mutat.
Ez egyben némi figyelmeztető jelzés is lehet, mivel igen túlvett jelzéseket mutat az index. Ami arra ad következtetést, hogy némi visszarendeződére kel, hogy felkészülj. Amennyiben ez megtörténik akkor továbbra is vételre alkalmas az MDAX ETF alap árfolyamának alakulása.
Ha jól meggondolom és nézem a papírjaimat és az adatokat, akkor némileg érdemes leszállni a fontosabb és meghatározó indexekről, és némiképp körülnézni a kisebb cégek teljesítmény környékén is.
Úgy néz ki, hogy igen nagyon megéri!Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply