Erőteljes Japán Korrekció

ETFmustang
Megosztás, most...

Erőteljes Japán KorrekcióErőteljes Japán Korrekció indult el a  hét folyamán. Mivel a Japán jegybank családost keltett a befektetőkben, mert igazán nem jelentettek be semmit. Így igen erőteljes erősödésbe kezdett a japán jen a piacokon.
Ami egy igen erőteljes közel 2 milliárd dolláros tőkekivonást eredményezett a japán alapokból. Ami remekül mutat a heti EWJ-iShares MSCI Japán ETF alap árfolyamának alakulása is. Természetesen ez az ETF alap nem tévesztendő össze a NIKKEI 225 indexel. Olyan erőteljes ez a korrekció, hogy 2 nap alatt közel 10%-ot esett az ETF alap árfolyama. Ami további csökkenéseket hozhat felszínre, 10,8 dolláros támasz lehet az első megálló anno.
Itt igen meghatározó lehet ez a szint, mert ha sérül, akkor további nagyobb “zakókra” lehet számítanod. Ez mindaddig kitarthat, amíg a japánok nem lépnek valami megnyugtató és ésszerű intervenciót (beavatkozást).
De ha a kellemesebb oldalát nézzük a jen erősödésének, akkor csak nézd meg az arany árfolyamának alakulását. -mert az arany, egyre erősebben csillog-villog az 1300 dolláros szintek felé.
Különben, igaz most igazán nincs nagy jelentőse, de a Top 5 cég a következő, a 315-ből: Toyota, Mitsubishi UFJ Financial, Softbank, KDDI és a Japan Tobacco. Továbbá szektorálisan a tartós fogyasztási, ipari és a pénzügyi cégek dominálnak közel 60%-ban. Egyszóval, heti szinten igen erőteljesen short-os az EWJ ETF alap árfolyamának alakulása. Amit remekül le is tudsz kereskedni a Colmex brókercégen keresztül. Regisztrálj, nyiss számlát és csinálj nyereséget a jamcsik csökkenéséből. 

ewj-japan 2016.04.29. heti


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Lemaradásból Fordul Ázsia

Megosztás, most...Lemaradásból Fordul Ázsia, még a gyenge Japánok nélkül is. Ez a Heti AAXJ-iShares MSCI Ázsia, Japán nélküli ETF alap is remekül mutatja, hogy valami “köhögés” van Ázsiában. Pontosabban, ebben az ETF alapban 626 fejlett […]

Translation »