Erősödő Arany a láthatáron -GLD ETF

ETFmustang
Megosztás, most...

Újabb drágulások jöhetnek az aranyban

 


 

Arany ETF GLD -SPDR Gold, Arany ETF alap, további lehetőségei.
Elfogadjuk ha valaki, például Ön azt mondja, hogy rendben van a világ gazdasági és pénzügyi helyzete. Mert mindenkinek a saját szemszögéből igaza lehet. Arany és arany mi is maradna más, eme hatalmas nagy bizonytalanságban.
Lassan ha így folytatódik lángokban borul a teljese észak-afrikai, távol-közép-keleti régió és a dél-afrikai aranybányászok sem tétlenkednek.
Na és a ázsiai részről ne is beszéljünk, India teljesen be van szakadva, Kína folyamatosan kommunikálja a gazdasági stabilitást és fejlődést. Igaz azt nagyon nem firtatják, hogy 100 ezres lakóparkokban 10 ezrek lézengenek, sőt exportra termelő vállalatoknak extra kedvezményeket nyújtanak, ellenben az importárut meg jól megadóztatják, vagy be sem engedik a térségbe.


Itt van Európa, de jól jártak a németek, na egy kicsi azért a franciáknak is cseppent, sőt támogatás révén természetesen minden ország kapót valamilyen kis morzsát beleértve hazánkat is.

Azonban ezen morzsáknak hatalmas áruk van, azaz támogatás révén mondjuk az adott országok kapnak 1 forintot, és idővel azt veszik észre, hogy elvesztették a piacukat, és 5 forintot ha nem többet kell visszafizetni a nagylelkű EU vezéreknek /országoknak/.
Akiknek kellett az adott ország szektorának piaca az ő saját terméküknek. Szó mi szó, szerintünk nagyon nincsen rendben a világ, ez a bejegyzés az arany további lehetőségét véli bemutatni, az augusztusi Gold Arany ETF bejegyzés kiegészítése, folytatása is egyben.
Nem egyszerű az aranybányászati élet, akár legális akár nem!

Gold ETF alapot egyenlőre a 137,74 $-os ellenállás állította meg a további drágulásban. Az augusztusi bejegyzésünk óta, megtörtént a kitörés, és közel 5,5%-ot drágult az arany. Most igazából, akár egy egészséges korrekció is megtörténhet, visszatesztelve a kitörési szintet a további emelkedés reményében.
Igazi gond csak a 130,42 $-os támasz egyben kitörési szint letörésével alakulhat ki az árfolyamban. Amennyiben nem lesz akkora eladási nyomás az aranyba és még a támaszig sem jön vissza az arany, akkor vétel. Továbbra is tartjuk a 151,26 $-os célárat ami a 137,7 $-os kitöréstől valósulhat meg, ami további 10%-os drágulást hozhat az aranyban.
Ehhez természetesen a meghatározó vízszintes szinteket át kell törnie az árfolyamnak. mert azért ha távolabbra nézünk, akár egy nyújtott fej-váll alakzat is kialakulhat, és azután következhet a nagyobb durranás felfelé. Érdekesség, hogy az Uniqa Unit-Linked Gold nemesfém eszközalapja, teljesen egészben ebből a Gold ETF alapból épül fel, ami természetesen sokkal olcsóbb.
GLD Arany ETF alap


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Változik az STOXX Európa Top 50 Index

Megosztás, most...Pénzügyi szektor felé változik a Stoxx Európa Top 50     Pénzügy felé erősít a Stoxx Európa Top 50 Index. Európa egyik meghatározó indexének összetétele változik szeptember 23-i európai piacnyitáskor. Ezzel országok és szektorok […]

Translation »