Erősödő Angol Kockázat

Megosztás, most...

Erősödő Angol KockázatErősödő Angol Kockázat, egyre több kérdőjeleket hoz felszínre. Mi lesz ha…kilép? …és ezzel mit fog elindítani? …kilépés után, hogyan alakul a font megítélése? …kilépés után mit vált ki az EU-s tagországokból? Sorolhatnánk, mert ez egy igen meghatározó nap lesz 23-án!
Ez mellett még jelen van a FED kamatdöntése, és a Migrációs helyzet is! Tehát összességében igen nagyok a kockázati tényezők az elkövetkező hetekre, hónapokra nézve.
Na már most, ebből a szemszögből figyelve a FEZ-SPDR EuroStoxx 50 ETF alap árfolyamának alakulását, igen siralmasnak tűnik.
Ami igen meghatározó lehet az nem más mint a 23-ai brit választás… Technikai oldalról szemlélve is egy igen meghatározó szinthez ér az árfolyam, ezen szint alatt további csökkenésekre számíthat. Ami igen megerősíti az eladói oldalt, és egy igen erőteljes eladói nyomást is elindíthat.
Érdemes megemlíteni, az EuroStoxx 50 ETF alap meghatározó Top 5 cégének a névsorát is: Total, ABInBev, Sanofi, Siemens és a Bayer. Igen ismerős és meghatározó cégekről van szó. De ha visszább tekintünk az időben, akkor azt láthatód, hogy több mint 2 éve, csökkenő tendenciát mutatnak ezen cégek árfolyamainak alakulása.
Ez is már lehet egy igen intő jel, mégpedig azzal kapcsolatban, hogy az EU így, mesterséges, és recseg ropog. Még a nagyobb francia gazdaság is már, szinte levegőért kapkod. Nyugodt szívvel le merem azt írni, hogy egy igen fájdalmas időszak felé tartunk, bélpolitikai -és gazdasági szinten is!

fez-eurostoxx 50 2016.06.12. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply