Erősít az USA Dollár

Megosztás, most...

Erősít az USA dollár

 

Erősít az USA dollárErősít az USA dollár, azaz pontosabban az UUP -PowerShares DB USA dollár bika ETF index. Melyben az ICE határidős főbb devizapárok súlyozott long pozíciói szerepelnek. Ez pontosan azt jelenti, hogy a UUP ETF alap egy 6 tagú %-os súlyozású devizakosárnak az indexe.
A kosárban szereplő devizák, az USA dollárral szembeni eladási %-os összetétele a következő: EUR 57,6%, JPY 13,6%, GBP 11,9%, CAD 9,1%, SEK 4,2% és a CHF 3,6%-kal. Azaz USA dollár vételek %-os kittességét mutatja az adott devizával szemben.  Draghi kijelentette, hogy ha továbbra is így erősödik, vagy ilyen erős marad az euró, akkor gyengítő lépésekre is hajlandóak. Az ellenkező oldal, azaz a FED óvatosan és körültekintően nyilatkozva, szépen gyengítik a “pénznyomtatási” ütemet, ami dollár erősödést von maga után.
A heti grafikonon nagyon szépen látszik, hogy a héten igazán biztatóan erősít az USA dollár. De igazán akkor számíthatunk megbízhatóbb dollár erősödésre, ha a ferde piros ellenállás fölé tud kerülni a bika index. Azonban nagyon is biztató a heti kereskedés a további erősödésre való tekintettel. Amennyiben tényleges a jövőhéten ki tud törni az UUP ETFalap a piros ellenállásból, illetve a kék csatornát is leküzdi, akkor ténylegesen long-os az USA dollár. Ami negatívan hathat az euróra, a forintra, nyersanyagokra és természetesen a nemesfémekre is.

 
UUP- PowerShares DB USD Dollár Bika ETF

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply