Erősen Csökken Óceánia

ETFmustang
Megosztás, most...

erősen csökken óceániaErősen Csökken Óceánia.
Erősen Csökken Óceánia cégeit tömörítő EPP-iShares MSCI Óceánia Japán nélküli ETF alapjának árfolyama. Végül is annyira nem is meglepő mivel igen közel vannak a kínai gazdasághoz.
Továbbá azért is erősen csökken Óceánia, mivel Ausztráliával közel 60%-ban túlsúlyos az ETF alap. Köztudott, hogy igen erős a nyersanyagok termelése és úgy a nyersanyagos biznisz, most kicsit kedvezőtlen.
Ez pedig igen erőteljesen kihathat az egész gazdaságra. Az EPP ETF alapban 145 ausztrál, hongkongi, szingapúri és Új-zélandi céggel találkozhatsz. A Top 5 cég a következő: Commonweal Bank of Australia, Westpac Banking, AIA, National Australia Bank és a Australia and New Zealand Banking. Ebből a felsorolásból is kitalálhatód, hogy igen erőteljesen túlsúlyos a pénzügy szektor cégeivel.
A heti grafikonon szépen látható, hogy erősen csökken Óceánia ETF alapjának az árfolyama. Ha így folytatódik, hamarosan újabb mélypontot is elérhet az ETF alap. Amennyiben a 35 $-os támasz meg tudja tartani az árfolyamot, vagy felette meg tud állni, akkor lehet számítani emelkedésre, addig nem. Ha emelkedés alakulna ki anno, akkor felfele a 39 $-os ellenállás felett számíthatunk igazi megbízható emelkedésre. 

epp-msci pacific ex japan 2015.09.28. Heti


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Kukoricázik a Tengeri

Megosztás, most...Kukoricázik a Tengeri.Kukoricázik a Tengeri árfolyamának alakulása napi szinten a CORN-Teucrium ETF alapba. Érdekesen alakul a tengeri árfolyama, mivel lassan itt a betakarítási idő. Ami igen keményen meg tudja mozgatni a Kukorica árfolyamát. Azaz […]

Translation »