Erős vagy Gyenge egy ETF Alap

Megosztás, most...

erős vagy gyenge egy ETF alapErős vagy Gyenge egy ETF Alap.
Erős vagy Gyenge egy ETF Alap, szerintem a kimutatásokból, kockázati mutatókból és a számokból igazán sosem fogjuk megtudni. Mivel a színfalak mögé, csupán résnyire tudunk bekukkantani. Kezdeném ott, hogy ezek az ETF alapok részvényekből, kötvényekből, nyersanyagokból és devizákból állnak össze, attól függően hogy milyen befektetési területről van szó.
Ha már így állunk akkor már azon téren könnyebb a helyzetünk, hogy pontosan tudjuk egy adott ETF alapok estében, hogy milyen eszközök, milyen %-os súllyal szerepelnek az ETF alapban. Ez a helyzet már nehézkes a befektetési alapok estében, a biztosítási eszközalapok az már egy következő lépés.

Tehát az hogy, erős vagy gyenge egy ETF alap, abból lehet a legjobban megtudni, hogy egy erősebb csökkenés estén, mekkora csökkenést képes elszenvedni. Amennyiben minimálisat csökken a többi más befektetési területre szabott ETF alapokhoz képest, akkor mindenképp erős az ETF alap és ezáltal a benne szereplő dominánsabb eszközök is. Sokféle grafikont látok és nézek, és leginkább ez az ami igazán feltűnik számomra, mivel akik igazán tudják a valóságot egy bizonyos részvénnyel kapcsolatban, már akkor tudatják a nagyérdeművel, mikor már ők elintézték azt amit el akartak intézni az adott részvénnyel kapcsolatban.
A számok és jelentések, aki egy kicsit is sejt dolgokról, tudja hogy színezés van minden egyes jelentésben, attól függ, hogy milyen az érdek…Tisztelet a kivételnek! 

Így tehát a legőszintébb jelentés a grafikon mozgása és dinamikája!
De azért vannak kivételek, a kimondott gyengébb vagy erősebb szektor illetve ország ETF alapok, mert ott adott a helyzet.
Hát ezért lehet az, hogy a piac ennyire erősen tiszteli a támasz ellenállási szinteket, legyen az vízszintes vagy ferde. Továbbá a Bollinger szalagot, ami nagyon jól mutatja a túlvett és a túladott szinteket! A résekről nem is beszéljünk, mert az egy magában hordozott tőzsdei kereskedési stratégia is egyben. Tehát valahogy így lehet kiszűrni, hogy erős vagy gyenge egy ETF alap, illetve részvény, deviza és nyersanyag is egyben!


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply