Ereszkedik Kelet-Európa

Megosztás, most...

Ereszkedik Kelet-Európa MSCI ETF alapja. Az IEER-iShares MSCI Kelet-európai ETF alap heti grafikonja remekül mutatja, hogy az előző héten fordító gyertya alakult ki. De az igazi döntő tényezők a hétvégi amcsi beiktatás után alakulhatnak ki és természetesen igen erőteljes befolyást gyakorol az olaj árfolyamának alakulása is.
Mivel igen erőteljes az ETF alapban az orosz cégek jelenléte. Ja igen, a magyar cégek is jelen vannak 6%-ban, a legnagyobb súllyal az OTP szerepel. Na oké, akkor alakulhat ki nagyobb korrekció az IEER ETF alapban, ha a Bollinger szalag középső vonala alá süllyed az árfolyam, és akkor már csökkenő trend is kialakulhat.
De egyenlőre, az olaj árfolyamának alakulása és az amerikai változások igen nagy változásokat hozhatnak, mivel Trump szándéka feloldani az oroszokkal kapcsolatos szankciókat, mely pozitívan fognak hatni az orosz cégek árfolyamára. Valamint az olaj árfolyamának stabilitása is erősítheti az orosz cégeket. Így a valósághoz közeli helyzetképp a beiktatás után várható, azaz Trump milyen lépéseket tesz!Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply