Érdekesen Játékos

Megosztás, most...

Érdekesen JátékosÉrdekesen Játékos.
Érdekesen Játékos a BJK-Market Vectors Globális Szerencsejáték ETF. Ritkán halható és olvasható erről az ETF alapról. Pedig ez is olyan mint a “gyógyszeripar”. -Miért? -kérdezheted jogosan, vagy lehet, hogy tudod is rá a választ.
Amikor ilyen világban élünk, akkor egyre többet járunk orvoshoz, ami egyre több gyógyszer szedését eredményezi. Továbbá amikor nehezebb a gazdasági helyzet és körülmény, sokkal könnyebben vásárolunk, akár még egy kaparós sorsjegyet is. Igaz, vagy igaz!?
Itt ebben a BJK ETF alapban dominánsan igen nagy és bizonyos berkekben híres szerencsejáték”barlangokkal” találkozhatsz, de azért a fogadóirodák is jelen vannak. 43 globális szerencsejátékkal kapcsolatos cég átlagát méri az ETF alap. 4 cég kissé kiemelkedik a többi közül, %-os súlyuk alapján.
Ők négyen közel 30%-ban befolyásolják az ETF alap árfolyamának alakulását: Sands China, Las Vegas Sands, Galaxy és a Mgm Resorts. Azért az országos eloszlás is sokat mondhat magáról: 34% USA, 15% Ausztrália és 11% Kína. Na de, ha jól megnézed a heti grafikont, akkor jól látható, hogy cirka másfél éve, egy csökkenő csatornában halad az árfolyam.
Olyan szintekig ért el a csökkenés, mely szinte lefelezte az árfolyamot. Szemeim, azért némi biztató jeleket vélek felfedezni. Mégpedig azt, hogy mostanság sokkal kisebb a csökkenés, mint anno a klasszikus indexeknél és ezáltal részvényeknél. Sőt ez a szűkülő háromszög is bizakodásra ad okot. Amennyiben a legutóbbi minimumok felett tud maradni az árfolyam, akkor elindulhat a vétel.
De leginkább akkor ha felfelé sikerül áttörni az ETF alapnak a ferde és a vízszintes ellenállásokat. Döntő lehet az a 30 dollár környéki ellenállás. Ha érdele téged a szerencsejáték biznisz, akkor ez az ETF alap érdekesen játékos lehet számodra.

bjk-szerencsejatek etf 2016.02.12. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply