Enyhe Nyugalom Oroszországban

Megosztás, most...

Enyhe Nyugalom Oroszországban

 

Enyhe Nyugalom OroszországbanEnyhe nyugalom Oroszországban, az RSX ETF alap árfolyamában mindenképp. Azért nagyon kíváncsi vagyok, hogy a május 22-24-e között 2007 óta megrendezett Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági fórum körül lesz-e valami. Mivel az amcsi kormány felszólította az érdekelt cégeket, hogy tartsák távol magukat a fórumról. De ez az amerikai cégeknek, nem igazán jó üzlet, mivel negatívan hathat a cégek jövőbeni üzleteire.
Enyhe nyugalom Oroszországban, amit az RSX -Market Vectors Russia ETF alap, 49 Oroszországban érdekel vállalat súlyozott teljesítménye is szépen mutat, melyben energetikai és pénzügyi túlsúly dominál. A top 10 vállalat közel 60%-ban befolyásolja az ETF alap teljesítményét, így igazán ezen vállatok körüli hírek a fontosabbak.
A top 10 vállalat a következő: OGZD -Gazprom 8,57%,LKOD -Lukoil 7,95%, SBER -Sberbank 7,59%, NVTK -Novatek 6,27%, MGNT -Magnit 5,70%, MNOD -Mmc Norlisk Nickel 5,63%, ROSN -Rosneft 5,01%, MBT -Mobile Telesystems 4,56%, URKA -Uralkali 4,45% és a ATAD -Tatneft 4,22%-ban súlyozzák az ETF alap teljesítményét. A heti grafikonon jól látható, hogy enyhe nyugalom Oroszországban.
Igaz amíg a piros árfolyamtartomány alatt tartózkodik az árfolyam, addig csökkenés a valószínűbb, főleg úgy, hogy a nemzetközi piacok is megtorpantak. Továbbá ez a letörési alakzat is tovább erősíti a csökkenő tendenciát, amit fokozhat az orosz helyzet, valamit az egyre veszélyesebb gazdasági vészjeleket kiadó Kína lassulása. Így összességében, további csökkenésekre számíthatunk, ami 2 számjegyű is lehetséges. Emelkedésre a feljebb említett piros sáv áttörése esetén számíthatunk, úgy hogy a jelzett szint felett kell maradni az árfolyamnak. 

 
RSX -Market Vectors Weekly, Heti

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply