Ennyire Beteg Lenne Amerika

Megosztás, most...

Ennyire Beteg Lenne Amerika

 

Ennyire Beteg Lenne AmerikaEnnyire Beteg Lenne Amerika, vagyis az XLV -SPDR USA S&P  Egészségügyi ETF alap ezt bizonyítja. Mivel ilyen jól megy az egészségügyi cégeknek Amerikában is, felvetődhet ez a kérdés. Ennyire beteg lenne Amerika lakossága?
Azért nem ennyire így fest a helyzet, Az a tény, amikor nehezebb az élet és sok a kérdőjel körülöttünk, akkor igen is, sokkal több a negatív gondolatunk, ami megbetegít bennünket. Így több egészségügyi terméket vagyunk hajlamosak fogyasztani, hogy enyhüljenek a tünetek. Na de vissza az egészségügyi ETF alaphoz, mely 54 amerikai egészségügyben érdekelt vállalat teljesítményét méri.
Ebből az 54 vállalatból enyhén kiemelkedik a Johnson and Johnson 11,53%, Pfizer 9,00%, Merck 7,16%, Gilead Sciences 5,19% és az Amgen 4,18%-kal. Egészségügyi iparágak tekintetében erőteljes a gyógyszergyártók 45,31%-os jelenléte az ETF alapban. Majd erősen lemaradva követi a biotechnológia 19,36%, egészségügyi szolgáltatók 15,92% és az egészségügyi berendezéseket gyártó és szállító iparág 15,04%-kal. Így ezen vállatok és iparágak súlyozott %-os teljesítményéből állt össze ez a félelmetesen jó teljesítmény. Ennyire beteg lenne Amerika? Folyamatosan jön fel bennem ez a kérdés.
Most egyenlőre ahogy a piacok is megtorpantak az egészségügyi szektorban is megtorpanás jelei mutatkoznak 60 $-os árfolyamnál. Ami a Fibo 261,8 %-os szintjét is jelenti. Innen, amennyiben nem tud az árfolyam 60% fölé kerülni, elindulhat egy hozamrealizálási szakasz, főleg ha a folyatódik a negatív piaci hangulat. 55,5 $ felett nincs miért aggódni lefelé, szépen mutatják az zöld ferde támaszok a legintenzívebb szinteket. 60 $ felett, illetve az 55 $-os illetve a ferde zöld támasz erőssége további emelkedéseket vetíthet elénk. Akkor kell pirosra váltani, ha az 55,5 $-os és a ferde zöld támasz letörik, de addig biztonságban vannak a vevők.

 

XLV -SPDR S&P USA Egészségügyi ETF Alap

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply