Energetikai Korrekciós Jelzések

Megosztás, most...

Energetikai Korrekciós JelzésekEnergetikai Korrekciós Jelzések kezdenek kialakulni a XLE-SPDR S&P USA Energetikai ETF alap heti árfolyamának alakulásában. Így is igen ingatag mostanság ez a szektor, a sok-sok olajos bizonytalanság miatt, valamint a választások is hozhatnak igen nagy meglepetéseket a piacra.
Az XLE ETF alapban 38 amerikai energetikai céget találsz, de igen csalóka ez a kép. Mivel a három nagyágyú –Exxon Mobil, Chevron és a Schlumberger – teljesítménye, közel 40%-ban befolyásolja az XLE ETF alap teljesítményét. Tehát erre érdemes odafigyelned.
A fent bizonytalanságokat félre rakva, technikai oldalról egy igen erőteljes divergencia /ellentétes mozgás/ alakult ki az árfolyam és az indikátor között. Ilyen események, egy intenzív korrekciót vetítenek előre, mely igen hirtelen is megérkezhet. Ami annyit tesz, hogy az olaj árfolyamának alakulása is intenzíven kockázatnak van kitéve.
Most is jelenleg, ahogy a sárga grafikon is jelzi, szépen veszik az olajat, mely már 52 dollár felett van. Addig amíg csöndes a média, és nincs semmi negatívabb hír az olajos piacon, tovább is emelkedhet. De azért javaslom az éber figyelmedet, mert ez az ellentétes mozgás igen nagy százalékban vált ki korrekciót.


xle-usa-energia-etf-2016-10-19-heti

Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply