Energetikai Erőben a Nyersanyagok

Megosztás, most...

Energetikai Erőben a NyersanyagokEnergetikai Erőben a Nyersanyagok teljesítményét mérő DBC-PowerShares DB Nyersanyag ETF alap árfolyamának alakulása. A heti grafikon szépen mutatja, hogy egy igen meghatározó ellenállás alatt tanyázik az árfolyam. Amennyiben ezen szint fölé tud kerülni az árfolyam, akkor a klasszikus technikai kitörés valósulhat meg a jelzett 19 dollár környéki szintekig. Természetesen azt fontos tudni, hogy eme ETF alapban 13 nyersanyag súlyozott átlaga szerepel és ebből, több mint 46%-ban energetikai nyersanyagok dominálnak.
Az energetikai “cuccokat” követi az arany és a cukor közel 18%-kal. Tehát akkor meg is van a emelkedés lényege és ez nem más mint az energetika és az arany és cukor további szereplése.
…itt ebben a cikkben olvashatsz az olaj lehetséges fogatókönyvéről….
Ha mindent félre teszünk és csupán technikai oldalról szemléled a heti grafikont, akkor ez a helyzetkép, nagyon is biztató a jövőre nézve. Tehát az a vízszintes piros ellenállás 15,5 dollárnál, igen erősen döntő lehet a további emelkedést illetőleg. Annyira zűrzavarosak a világ dolgai, hogy ember legyen a  talpán aki tud és mer jóslatokba bocsátkozni a jövőbeni helyzetekkel kapcsolatban. Ebből kiindulva, technikailag teljesen vételre alkalmas a DBC ETF alap, amennyiben a piros vízszintes ellenállás fölé tud kerülni, és ott is maradni az árfolyam.

dbc-db nyersanyag etf 2016.08.21. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply