Emelkedésben a Német Piac

ETFmustang
Megosztás, most...

Emelkedésben a Német PiacEmelkedésben a Német Piac, a brit Brexit után. Az EWG-iShares MSCI Németország ETF alap heti grafikonja szépen mutatja a lehetőségeket. Mert az, hogy pontosan milyen negatív hatással lesz a német gazdaság szereplőire a Királyság kilépése, az majd később fog igazán számszerűsíthetővé válni.
De azt már most kijelentették, hogy lassulni fog a EU-s GDP növekedés, most már anno az a kérdés, hogy mennyire, és ez milyen hatással lesz a német gazdaságra. Az EWG ETF alapban 57 német vezető céggel találkozhatsz, tehát bővebb mint  a DAX 30 Index és nem is szabad hasonlóságot keresned, maximum annyit, hogy német cégekről van szó.
Természetesen a tartós fogyasztási, pénzügyi és az egészségügyi cégek dominálnak a MSCI Németország ETF alapjában.
A Top 5 cég közel 40%-ban súlyozza az ETF alap teljesítményét. Ezen cégek a következők: Bayer, Siemens, SAP, BASF és a Allianz. Igen ismert nevek, cégek hazánkban is! Na szóval a heti grafikon szépen mutatja, hogy kialakult egy erősebb támasz, melyről szépen elindul a vételi oldal. Addig, amíg igazán nem lesz tényleges bejelentés és változás a Brexit után, addig némileg emelkedésre számíthatsz.
Döntő lehet a legközelebbi ferde piros ellenállás szerepe. Amennyiben ezen szint fölé tud kapaszkodni az árfolyam, akkor további emelkedésekre számíthatsz. Ellenben, ha kifullad a vételi oldal és valóságos és tényleges információk é s döntések nem érkeznek az EU felől, akkor újra lefele tarthat az árfolyam. Tehát, amíg nem lesz stabilabb és megnyugtató információ Brüsszelből, addig igen sok a bizonytalan tényező, a további emelkedéssel kapcsolatban. 

ewg-germany etf 2016.06.29. heti


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Bizonytalanságban Nyereségesek

Megosztás, most... Bizonytalanságban Nyereségesek a nemesfémes, aranybányászati cégek és ezen indexek, befektetési és tőzsde ETF alapok. Ezt remekül mutatja a GDX-Market Vectors Globális Nagyobb Aranybányászati ETF alap heti grafikonjának alakulása. Amennyiben számodra bármilyen kérdőjeled, kételyed van […]

Translation »