Elszámolt USA Dollár

Megosztás, most...

Elszámolt USA Dollár gyengülés vagy tudatosság van a színfalak mögött. Az FXE-Guggenheim EUR/USD ETF alap igen lefele kacsingat. Tehát az USA dollár erősödik és erősödik. De azért egyenlőre az egyik legmeghatározóbb európai gazdaság belpolitikájában lesznek választások. Ami annyi, hogy kockázatot jelent a francia elnökválasztás, melynek első fordulóját április 23-án, második fordulóját pedig május 7-én tartják, azonban a francia választási rendszer miatt nem valószínű, hogy a végső győztes is Le Pen lenne. De a tavalyi évben a Brexit és Trump megválasztása is bizonyította, hogy a választásoknak tud igencsak váratlan kimenetele is lenni. Ezek a váratlan események pedig óvatos magatartásra motiválják a befektetőket.
Ahogy már említettük, Le Pen a legesélyesebb jelöltje az elnökválasztás első körének, azonban valószínűtlennek tűnik, hogy ezt elnökségre is tudja váltani. Ennek oka a francia választások rendszere, melynek értelmében az első körből a két legtöbb szavazatot elérő jelölt jut tovább a második körbe, ahol már csak rájuk lehet szavazni. Ez garantálja, hogy a végső győztes a lehető legnagyobb társadalmi elfogadottsággal rendelkezzen.
A populista szélsőjobb Front National színeiben politizáló Le Pen népszerűsége hatalmas elutasítással párosul. A felmérések szerint a francia választók 60-70%-a elutasítja a Front Nationalt, így valószínűtlennek tűnik, hogy Le Pen a második fordulóban is képes lenne diadalmaskodni. forrás-erste Csupán ennyi, igen erőteljesen recseg-ropog az euró, de az USD területén meg ott a kamatemelési spekulációk. Tehát összességében, inkább usd erősödésre lehet számítani, a kamatemelési ciklusok előtt.


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply