Ellenállás Alatt a Német Börze

Megosztás, most...

Ellenállás Alatt a Német Börze, amit remekül mutat a DAXEX-iShares Core DAX ETF alap heti grafikonjának alakulása. Ezt az ETF alapot nyugodtan lehet úgy szemlélned, mint  a DAX 30 indexet, mivel ezen indexet követi le ETF alap formájában. Olaszországban az EXS1 névre hallgat, de a svájci tőzsdén is le lehet kereskedni CHF devizában.
Na oké, a DAX némileg megtorpanni látszik heti szinten, ez talán betudható a negatívabb piaci hangulatnak, valamint a közelgő franci választásoknak is. Úgymond nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy igen erősödik a piacokon a bizonytalansági tényező.
De azt még fontos itt feltüntetni, hogy 7 cég több  mint 50%-ban súlyozza az ETF alap teljesítményét a 30 cégből. Mivel a német piacról van szó talán nem is meglepő, hogy a tartós fogyasztási szektorba tartozó cégek közel 20%-ban vannak jelen az ETF alapban, azaz a DAX 30 indexben. Na szóval a heti grafikon negatívabb átbillenése 100 eurónál kezdődhet el igazán. Utána a ferde zöld támaszok határozhatják meg az irányt és a dinamikát. Amennyiben ténylegesen elindul lefele a DAX index igen erőteljesen befolyásolhatja az Európával kapcsolatos indexek, alapok, biztosítási eszközalapok teljesítményét is.
Ellenben ha sikerül a vízszintes piros 105 eurós szint fölé kerülni az árfolyamnak, akkor az ellenkező esttel szembesülhetsz. Jelentősebb német cégek a következők: Siemens, Bayer, SAP, BASF, Allianz és a Daimler.Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply