Tovább az eszköztárra

Elfáradtak az Aranybányászok

ETFmustang
Megosztás, most...

Elfáradtak az Aranybányászok

 

Elfáradtak az AranybányászokElfáradtak az aranybányászok, ahogy a spot arany is ismét 1300 $ alá került. Elfáradtak az Aranybányászok, amit jól mutat a GDX -Market Vectors Gold Miners ETF alap teljesítményére. A vezető aranybányászokat tömörítő ETF alapban 36 bányászati cég súlyozott teljesítményével találkozhat.
Szépen mutatja az XAU/USD teljesítménye, hogy milyen intenzív hatással van a bányászati cégekre. Így az USA dollár további erősödési lehetősége, további arany és aranybányászati csökkenéseket vetít a jövőre nézve. Erősen kanadai cégekkel túlsúlyos a bányászati ETF alap, ezt jól mutatja a közel 65%-os jelenlétük is, ami erősen hatással van a kanadai gazdaságra is. Két bányászati vállalat erősen kiemelkedik a mezőnyből, ezek a ABX -Barrick Gold 14,08% és a GG -Goldcorp 13,5%-kal. Őket követi még egy erősebb hármas: NEM -Newmont Mining 7,81%, SLW -Silver Wheaton 5,41% és a GOLD -Randgold 4,75%-os jelenléttel.
Így áll össze ez a gyengébb GDX ETF teljesítmény, ami további csökkenéseket mutat számunkra. 27,3 $-ról fordultak le az aranybányászok, és erősen tartanak egy meghatározó árfolyamtartomány felé. 20,25 és 17,5 $ között dőlhet el a további csökkenés illetve az emelkedés lehetősége a támaszról. Amennyiben tovább tart a dollár erősödési lehetősége, akkor a 2008 év végi minimumok is főszerephez juthatnak ismét. Tehát semmi jóval nem kecsegtet az aranybányászati GDX ETF, azaz elfáradtak az aranybányászok.

 

GDX -Market Vectors Gold Aranybányászok Weekly, Heti

 

Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Megvadult Orosz Medve

Megosztás, most...Megvadult Orosz Medve   Megvadult orosz medve, és szembefordult a teljes nyugati világgal. Megvadult Orosz Medve, és brutális mértékben menekülnek a dollármilliárdok az orosz eszközökből. Az orosz pénzügyminiszter nyilatkozata szerint, tavaly 65 milliárd, idén […]
Translation »