Egyre Fényesebb az Arany

Megosztás, most...

Egyre Fényesebb az AranyEgyre Fényesebb az Arany.
Egyre Fényesebb az Arany.és ez tovább is fokozódhat, ha továbbra is ilyen erőteljes bizonytalanság marad a befektetési piacon. Jól láthatód a heti GLD- SPDR Gold ETF alap árfolyamának alakulásán, hogy igen megkóstolta a csökkenő csatorna ellenállását az árfolyam.
Még némileg sikerült is fölé szúrni, de napon belül visszább is csúszott ezen ellenállás alá. Ha némi támpontot szeretnénk keresni, akkor egy igen jó példa az usdjpy árfolyamának alakulása, addig amíg izmozik a japán jen, addig számíthatsz rá, hogy csillogni villogni fog az arany. Itt érdemes lesz majd figyelned, hogy a Japánok meddig engedik erősödni a Japán jent.
Ja igen ide igen erőteljesen érdemes megemlíteni, hogy a GDX és a GDXJ aranybányászati ETF alapokra is igen erőteljes emelkedési hatást gyakorol az arany árfolyamának emelkedése. Most jelenleg azt lehet észrevenni, hogy némileg megállni látszik ez az emelkedési folyamat, ami annyit is jelenthet, hogy némi erőgyűjtés a további emelkedéshez.
Ami betölteti az otthagyott rést, majd onnan újra emelkedés indulhat el és akkor megvalósulhat a tényleges kitörés. Bizakodó vagyok hosszabb távra, mert már az évek folyamán több alkalommal tapasztaltam bármilyen pénzügyi eszközről is legyen szó, hogy idő kérdése és a rések betöltésre kerülnek. Ezen rések 143 és 160 dollár környékén helyezkednek el, mely alaphangon is 40-50%-os emelkedést jósolhatnak az elkövetkező időszakra.

GLD.US 2016.02.21. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply