Égeti a nap a kukorica shor(t)okat

Megosztás, most...

Minél jobban éget a nap,
annál erősebb a vételi jel a kukorica árfolyamában

 

Kukorica szeptember ZCU13Ez a bejegyzés a Kukorica CORN ETF alap kiegészítője. Itt most a legközelebbi kukorica szeptemberi ZCU13 határidős lejáratról van szó. Elsősorban az árfolyam forintosításáról írok, mivel az amcsik nem használják a nemzetközi mértékegységeket. Így az árfolyam amivel szembesül, jelen esetben 462,63 dollárcent/véka azaz bushel-ban van kifejezve.
Tehát akkor, egy tonna 1,10231 amerikai úgynevezett /short/ tonnának felel meg, egy short tonnában 2000 font van. A kukorica esetében 56 font van egy vékában, azaz 2000 x 1,10231 / 56 = 39,37-es felszorzóértéket kapunk. Árfolyam értelmezve ezáltal 462,63 dollárcent/véka azaz 4,6263 $/véka x 39,37-et = 184,91 $/tonnára értékelhető és ezt szorozva az aktuális USD/HUF árfolyammal, jelen esetben 224,3-al és  így megkapjuk a Chicagói kukorica szeptemberi tonnánkénti forintosított értékét.

Tehát: árfolyam 462,63 dollárcent X 39,37 X 224,3 USD/HUF /100 dollárcenttel= 41.476 HUF/Tonna a Chicagói kukorica szeptemberi lejára aktuális árfolyama. Ha még mélyebbre szeretnék menni a kukorica árfolyamának pontosabb meghatározásában, akkor érdemes figyelemmel kísérni a Mexikó Öböl fizikális exportárfolyamait is, mivel itt történik dominánsan a rakodás és szállítás.

Egyenlőre folyamatosan eladási nyomás alatt van a kukorica árfolyama, és ez mindaddig fenn is maradhat, amíg teljesen mértékig kedvez az időjárás a kukoricára.
Főleg az 540 dollárcentes árfolyamot letörve, valamint a minőségileg és mennyiségileg és a javuló terményátlagnak is köszönhető. 500 dollárcent felett lehet számítani drágulásra, alatt ciklikus mozgással csökkenhet tovább, amennyiben az amerikai időjárás érdemben a kukorica szemszögéből negatívabbra nem fordul.

Kiemelt célirányos partneren keresztül le is tudja kereskedni a Kukorica határidős jegyzéseit, kiemelkedő határidős szakemberek segítségével. Továbbá a teljes magyar értékpapírpiacot is beleértve,
valamint kecsegtető ETF alapokat és portfóliókat is vásárolhat.
Telefonon, vagy SolarTrader kereskedési felületen keresztül.

Klikk a képre, és kérjen bővebb információt, most!
 

solartrader logo

 

Szép napszakot kívánok!

 

További, Javasolt bejegyzések:


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply