Egészségügyi Köhögés

Megosztás, most...

Egészségügyi KöhögésEgészségügyi Köhögés mutatkozik a heti XLV-SPDR USA S&P Egészségügyi ETF alap árfolyamában. Úgymond az erős egészségügyi szektor is szép lassan kezdi magát megadni. Ezt remekül láthatód a heti grafikonon is.
Azt természetesen le kell írni, hogy 58 egészségüggyel kapcsolatos cég átlagát méri. Dominánsan gyógyszergyárak, biotechnológia cégek és egészségügyi szolgáltatók alkotják az XLV ETF alapot. Igen erőteljes kiemelkedik a Johnson & Johnson és a Pfizer egészségügyi cégek súlyozása.
Mellettük a Top 5 cég között, jelen van a Merck, Gilead Sciences és a Allergan biotechnológiai vállalat is. Ők öten közel 35%-ban befolyásolják az egészségügyi köhögés előszelét. Azért is írom ezt, mert igen nagy a valószínűsége, hogy megérkezik a korrekció ebbe az ETF alapba is.
De hosszabb távon azért még most is javasolt az egészségügyi szektor befektetése. Itt most azt láthatód, hogy a héten igen megerősödött az eladási oldal, ami folytatódhat is egyenlőre.
Amennyiben ténylegesen folytatódik a korrekció, akkor igen meghatározó szint lehet a 64 dollár környéki támasz. Mivel ha ez a szint megtartja az árfolyamot, akkor vételre javasolt az ETF alap. De ha megsérül ez a támasz, akkor arra számíthatsz, hogy betöltésre kerülhet az a hosszú kanóc. Felfele 68 dolláros ellenállás az a szint ami felett további emelkedések alakulhatnak ki a ferde piros ellenállásig. Jelenleg erősebb az eladó oldal, de az esti FED bejelentés erősítheti meg a egészségügyi köhögés nagyságát. A Colmex Brókercégen keresztül remekül és költséghatékonyan le is tudod kereskedni.

728x90

xlv etf 2016.03.16. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply