Egészségügyi Figyelmeztetés

Megosztás, most...

Egészségügyi FigyelmeztetésEgészségügyi Figyelmeztetés mutatkozik az XLV-SPDR USA Egészségügyi ETF alap árfolyamának alakulásával kapcsolatban. Szép vagy sem rendhagyó módon napi szinten láthatód és tapasztalhatód az amerikai egészségügyi cégek árfolyamának alkulását.
Bizony-bizony, merre tovább van itt a legnagyobb kérdés. Technikai oldalról szemlélve, szinte totális vétel mutat, de jobban megnézzük, akkor van némi bizonytalanság is benne.
Mivel szép óvatosan csökken az árfolyam és igazán nincs semmi pozitívum ezen szektor tekintetében. Mert mostanság nem ők  a favoritok igazán. Az XLV ETF alapban 59 amerikai egészségügyi céget találsz.
Ebből is a Top 5 a következő: Johnson & Johnson, Pfizer, Merck & Co, UnitedHealth és a Amgen. Így öten közel 36 %-ban befolyásolják az amerikai egészségügyi szektor teljesítményét. Oké, ha lesz is emelkedés, ami igen erőteljesen benne is van az ETF alap árfolyamába, ezt kivárva inkább eladás fog felszínre jönni, hosszabb távon.
Ami annyit jelent, hogy érdemes figyelemmel kísérned az elkövetkező napokat és ha tovább nem tud erősödni az egészségügyi szektor ETF alapjának árfolyama. Akkor nagyon jó eladási pozícióba kerülhetsz. Főleg akkor ha letöri a ferde zöld támaszvonalat, mert alatta igen erőteljesen ott tátong a két rés. Ezt már több indexnél tapasztaltam, tehát igen nagy annak a valószínűsége, hogy be fog szakadni a piac.

xlv-usa egészségügy 2016.08.12. napi


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply